България "за" нови санкции срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 07 март 2015 в 11:31 7353 27

Даниел Митов

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Даниел Митов

България ще подкрепи нов кръг от санкции срещу Москва, ако се установи, че Руската федерация нарушава мирното споразумение, постигнато за Източна Украйна.

Това заяви външният министър Даниел Митов в изказването си по време на неформалната среща на външните министри на ЕС "Гимних", която се провежда вчера и днес в Рига, Латвия, съобщи пресцентърът на МВнР.

Около тази позиция се обединиха и останалите външни министри на страните-членки, допълват от Външно.

Акценти в дискусиите са били кризата в Украйна и отношенията на ЕС с Русия, усложнената обстановка в Либия, подготовката на Срещата на върха по Източно партньорство в Рига през май тази година, прегледът на Европейската политика за съседство и актуализацията на Европейската стратегия за сигурност.

При прегледа на изпълнението на споразумението от Минск дипломатите изразили мнението, че в краткосрочен план най-ефективната подкрепа от ЕС за неговото спазване минава през съдействие за специалната наблюдателна мисия на ОССЕ, която наблюдава спазването на примирието и изтеглянето на въоръженията от Източна Украйна. Външните министри обсъдиха възможността мисията на ОССЕ да бъде подпомогната чрез усилване на нейния капацитет и численост.

Пред колегите си българският външен министър изтъкнал, че ЕС трябва да увеличи и подкрепата си по линия на политическите и икономическите реформи и демократизацията на Украйна. Необходимо е ЕС да обърне повече внимание към региона на Черно море, и да акцентира върху енергийната сигурност, институционалната реформа, миграцията, мобилността и борбата с тероризма, подчертал още Митов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2015 в 15:25

Какви санкции, бе, алооо? Какви санкции? Обикновеният руснак винаги е живял мизерно, да го плашиш със санкции е все едно да плашиш българина с икономическа криза.

08.03 2015 в 12:43

БЪлгария не е съгласна да се въвеждат санкции срещу Русия.Проучвания на показните нагли нападения над охраната на средиземно море вкл избиването на десетки хиляди преродени като бозайници в Странджа,стотици хиляди в Сирия и Либия и десетки хиляди в братска Болгария/част от русия/республика Украйна//сочат че вината е на други подпомагани от нарочно наркоманизирани негодници от Европейския съюз и САЩ.

08.03 2015 в 12:39

вероятно не са цитирали Човеко коректно.В случая нападната с нови оръжия е Русия ..Ударена е най важната част на Русия Киевска Русь наричана Украйна.Подставнеи на власт поени със зомби напитки провеждат показни братоубииствени нападения над региони населени предимно с руснаци.Формират се наказателни шпиц команди въоръжават се поят се с наркотици и се пращат да убиват бомбандират и бастисват.Една от наглите цели е да се набеди Русия че тя била виновна ..рязко с е влошиха отношенията с най важния съюзник на Европейския съюз Руската федерация.Негодници манипулиращи подставени на власт само с тази декларация ще лишат нашия народ от нови десетки милиарди живи евра.

08.03 2015 в 11:23

Червените, русофилски мърши са в истерия!!! Какъв чудесен ден за България и ЕС!!! Започвайте да режете вени, сган рубладжийска!!!

07.03 2015 в 22:01

Не сме имали по-добър външен министър от 1943 г. насам.
Руската Пета колона вие на умряло. Чудесна музика за фашистките ми уши. :)

07.03 2015 в 21:29

Офнюз е готина медия, а този текст е коментиран от толкова отявлени ненормалници. На мястото на медията бих трил просташките коментари.

07.03 2015 в 21:16

Това го иска пръдльо,не България

07.03 2015 в 21:16

Това го иска пръдльо,не България

07.03 2015 в 16:29

глупака ти ни си България

07.03 2015 в 16:08

Митов, кой формулира позицията на България? Предаваш думите на презокеанските си кукловоди без дори да я съгласуваш с която и да е институция у нас. Абе, това сме си заслужили- американски марионетки и брюкселски бюрократи да говорят от наше име. Ние си докарахме това положение на главата.