Балабанов: Ще формулираме предложение за помощ на Украйна с възможно най-голям обхват

OFFNews 02 май 2022 в 11:21 2431 1

Снимка Архив - БТА

"Управляващите ще формулират предложение за осигуряване на подкрепа за Украйна в максимално разширен обхват: освен идеята за ремонт на украински оръжия, в него ще залегне и осигуряването на хуманитарна, медицинска и друг вид помощ."

Това заяви пред БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Балабанов, който бе част от българската делегация в Украйна, допълни, че подобно решение трябва да бъде взето с максимално широка подкрепа, за да покаже, че страната ни заема позиция, която отстоява.

"Президент, Народно събрание и Министерски съвет трябва да говорят в един глас, въпреки всичко. Утре на коалиционния съвет ще разкажем на колегите си какво видяхме и ще се опитаме да формулираме предложението си в максимално обширен обхват, за да може да помагаме по всякакъв начин. Идеята е да се изчистят детайлите и да имаме едно предложение, зад което, надявам се, да застанем всички. Дали ще ги убедим - е тяхно решение. Аз не мога да ги задължа как да гласуват в пленарна зала. Ако някой се притеснява дали едно такова решение ще наруши баланса в собствената му партия и дали ще отнеме от електората му, това си е тяхно решение. Но за мен такова решение трябва да има максимална подкрепа от политиците." 

Той заяви, че ако БСП реши да напусне коалицията, каквито заплахи отправят от левицата заради военната помощ за Украйна, едва ли ще се стигне до предсрочни избори.

"Със сигурност не е държавническо поведение в момента да се клати държавното управление за нещо, което така или иначе е извън коалиционното споразумение."

По думите му ако все пак се стигне до избори, то отново ще се търси многопартийна управляваща коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

02.05 2022 в 18:13

Щях да напиша "нека бъдат такива, че ГЕРБ да не могат да се правят на интересни", ама те такива глупости редят от месец насам, че по-добре да не бъдат спирани в техните усилия.