Бъчварова ще определя как ще се охраняват физически лица

ОFFNews 15 юни 2016 в 13:27 2567 1

Министърът на вътрешните работи ще определя реда и условията, по които се извършва охраната на физически лица.

Това приеха окончателно депутатите, като гласуваха на второ четене промените в Закона за частната охранителна дейност, предложени от ГЕРБ.

Вече вътрешният министър ще издава специална наредба, в която ще са разписани правилата за извършване на лична охрана на физически лица. Наредбата трябва да бъде издадена до два месеца след влизането в сила на промените и в нея ще бъдат записани минималните изисквания към осъществяващите частната охранителна дейност.

Целта на промените е да се създадат работещи механизми на взаимодействие с органите на МВР в борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

Според ГЕРБ въвеждането на минимални изисквания и стандарти към осъществяващите тази дейност, а също и въвеждане на минимални изисквания за сигурност, ще гарантират в максимална степен зачитане на правата, свободите и достойнството на гражданите.

"Частната охранителна дейност, в това число и личната охрана на физически лица, като вид търговска дейност следва да се подчинява на ясни и строги правила", пише в мотивите към законопроекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

1

ELPIDA

15.06 2016 в 14:27

Едно "Слънце" не ни стига,че ся и сателитче...
Ама ше се овъглим бе,народейййй...