Бъчварова: Хората си мислят, че има корупция. Tова е субективно усещане...

"Има нещо в поведението на ГЕРБ, което кара хората все още да ни вярват"

OFFNews 30 януари 2019 в 21:43 11979 6

Забележете, че тук става въпрос за регистрация на усещане. Субективно усещане, а не на обективни факти. Колкото повече една тема е предмет на обществени дискусии и внимание, толкова повече тя създава негативни реакции в общественото съзнание и хората реагират по този начин.

С тези думи Румяна Бъчварова, началникът на кабинета на премиера Борисов, коментира тази вечер пред БНТ "Индекса за възприятие на корупцията" на "Трансперънси интернешънъл", според който България заема 77 място в световната класация. В рамките на регионалната класация на държавите членки на Европейския съюз страната ни продължава да заема последно място.

За корупция се говори много. Колкото повече политически се говори по тази тема, толкова повече хората остават с впечатление, че има корупция. Много трудно можем да кажем кое е точното състояние в момента. Факт е, че хората си мислят наистина, че има корупция, заяви Бъчварова.

Но не забравяйте, че ГЕРБ предложи закон, създаде нова структура, акцентира тя.

След почти 10-годишно управление ГЕРБ остава първа политическа сила. Досега не сме имали такъв феномен. Да, нараства негативното отношение, 10 години са много дълъг период за която и да било политическа фигура или партия, за да запази позициите, на които е била. Има нещо в поведението на ГЕРБ, което кара хората все още да ни вярват. И това не е малко. И тези хора са повече от тези, които са склонни да вярват на БСП, каза още Бъчварова.

За предстоящите евроизбори тя заяви, че ГЕРБ е партията, която "има най-големи основания да се бори за вота на избирателите, защото е доказала проевропейското си поведение, защото е показала резултати, защото няма проблем с политическото си семейство."

На въпрос дали очаква предсрочни избори, Бъчварова заяви, че от една година всички, които са опозиция на ГЕРБ, говорят за предсрочни избори и тя не вижда с какво основание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

6

Новак

31.01 2019 в 07:08

“Има нещо в поведението на ГЕРБ”, което едва ли печели доверие, но печели избори. Даже “нещата” са няколко - манипулиране на протоколи, корпоративен вот, купуване на гласове. В по-малките населени места отношенията са почти феодални. Нищо не може да бъде направено без позволението на местния велможа - най-често депутат или друга партийна фигура на ГЕРБ. Точно възстановиха системата на БКП. Така комунистите печелеха изборите с 99.9% в продължение на 45 години. Тези сега явно са се прицелили да подобрят рекорда. Ако изкара мандата до край Боко ще подобри рекорда на Станко Тодоров за най-дълго управление на поста министър председател. Явно на нас на такива ни върви - оня беше със завършен трети клас този е пожарникар.

20699

5

Новак

31.01 2019 в 02:17

Оня със суджуците, и той ли е субективно усещане? Затворените фабрики на Булгартабак - те какво усещане са? Продадените паспорти - и това ли сами сме си измислили от нямаме какво да правим?
Не знам кой подкрепя тези идиоти (сигурно някои по-големи идиоти), но пък вече да ми разправят, че това което виждам с очите си само си мисля, че съществува ми е направо обидно.

6239

4

Izoblechitel

31.01 2019 в 01:17

Мдааа и любоникът ти Боршош също субективно окраде няколко милиона в НДК.

А ето ти и нещо обективно:

https://m.youtube.com/watch?v=9l-T34XlKUs

7568

2

Tabadatko

30.01 2019 в 23:08

Егати сенситивните българи. Усещали разни работи. :) Яаа да си гледат работата. Корупция в България няма! :)

11529

1

borislavus1

30.01 2019 в 23:05

"Субективно усещане, а не на обективни факти" - права е.

Само че е работа на прокуратурата да намери и докаже фактите, а тя не работи. Ние плащаме заплатите на прокуратурата е тя се грижи всичко да си остане само субективно усещане и да прикрие дори очевидни факти.
 
X

Да помогнем на украинските деца!