"Атака": Да вдигнем стена на границата, никакво влизане в Шенген

OFFNews 15 септември 2015 в 08:17 4937 2

Вдигане на стена по границата и никакво влизане в "Шенген". За това призова Магдалена Ташева от "Атака". 

Пред Нова телевизия тя разви виждането си за бежанския поток в Европа. По думите ѝ става въпрос за режисирано преселение, подкрепяно от европейските лидери и дирижирано от американските служби. Ташева обясни, че в момента сме свидетели на хиджра - разпространяване на исляма чрез преселение.

"Стените помагат, което е факт. Една държавна граница се охранява с оръжие", каза Ташева и припомни, че от днес в Унгария влизат в сила нови, по-строги правила за охрана на границата. "Стената им е трислойна има и бетонна част", обясни атакистката. Според нея вече се наблюдава "видимо пропукване и разпадане на тази брюкселска империя, която наричате ЕС".

Според нея, "това, което нахлува, е една плътна ислямизирана, радикализирана маса." "Те не бягат, те са част от онези уж 2 млн., идват от лагерите в Турция. По лагерите в Турция се отглеждаше сирийската свободна армия", обясни Ташева. 

Според нея проблемът с имигрантските потоци е проблем на Германия, а не на останалите държави в Евросъюза. Ташева смята, че германският канцлер Ангела Меркел сама е отприщила бежанските потоци, след като казала, че до края на годината страната има възможност да приеме 800 хил. души, и по 500 хил. на година. "Така тя насърчи трафикантите и не виждам как ще ги спре. Три дена след това тя каза, че всъщност европейските държави трябва да си разпределят това бреме, защото Германия не може да го поеме. В нейното съзнание Европа не беше солидарна и единна, защото това предполага да се попитат останалите държави", коментира депутатката от "Атака".

Според нея квотите за приемане на бежанци не са изгодни за България, където все още има безработица. 

Настимир Ананиев от Реформаторския блок определи твърденията на Ташева като конспиративна теория. Той припомни, че Европа е изградена на принципите на хуманност и солидарност. "Тези хора трябва да бъдат интегрирани, това става чрез образование", каза той и обясни, че бежанският статут е временен. Това позволява след приключване на конфликта в Сирия тези хора да се върнат.

"Много от хората, които са имали нормален живот, са били прокудени, и някои от тях отговарят на определението за бежанец", обясни той. По думите му трябва да се прилагат процедурите по разделяне на икономическите имигранти от бежанците.

По думите му не може да се говори за ислямизация на Европа. Според него най-големият процент от бежанците от Сирия са християни, които са най-засегнати от конфликта в страната. "Има и африканци и за това казваме, че трябва да се разделят бежанците", каза той.

По думите му страната ни може да се справи с квотата. Ананиев обясни, че ако бъде прекратен конфликтът в Сирия, ще спре и бежанският проблем. Именно в решаване на конфликта трябва да бъдат насочени всички дипломатическите усилия, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!