Армията на Израел: Няма проникване по въздух откъм Ливан

OFFNews 11 октомври 2023 в 21:26 2814 0

Снимка БТА/АП

Израелската армия съобщи, че не е имало никакво проникване по въздух откъм Ливан в Северен Израел, където по-рано тази вечер отекнаха сирени в няколко района, предаде Франс прес.

Говорител на армията каза, че няма инцидент, свързан със сигурността, а че става дума за фалшива тревога, изпратена по приложение за предупреждаване на израелците в случай на опасност.

По-рано тази вечер Франс прес съобщи, че израелската армия е обявила, че подозира проникване по въздух в Северен Израел откъм Ливан.

Ройтерс път съобщи като извънредна новина, че израелските сили са предупредили жителите на северния израелски град Малот Таршиха да останат по домовете си и да заключат вратите на къщите си, понеже е възможно в града да са проникнали въоръжени нападатели. Впоследствие обаче агенцията така и не разшири тази информация.

В четвъртия ден на войната, подета от "Хамас" срещу Израел, въоръженото крило на групировката - "Бригадите Изедин ал Касам" - обяви, че е изстреляло ракети по израелския град Хайфа, който е на северното израелско крайбрежие.

Ливанската групировка "Хизбула" също обяви днес, че е изстреляла ракети по Израел. Израелската армия каза, че е отговорила на тези атаки, като е взела под прицел наблюдателен пост на "Хизбула" в Южен Ливан.

Паралелно с това израелските сили продължават да нанасят удари по ивицата Газа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки