Арх. Стефанов на балотаж срещу ГЕРБ в Младост

OFFNews 29 октомври 2019 в 12:59 14623 1

Архитект Стефан Стефанов, който е единственият кандидат за кмет на "Младост", издигнат от инициативен комитет, със сигурност се изправя срещу този на управляващите. 

Това става ясно от 97,68% обработени протоколи от секциите. Балотажът между независимия арх. Стефан Стефанов и депутатката от ГЕРБ Мария Илиева в неделя ще бъде изключително интересен. Разликата между двамата е около 4000 гласа, които лесно могат да бъдат стопени. Това се случи и на предсрочните избори преди 3 години. Тогава на първи тур Илиева водеше пак с около 4000 гласа, пред независимата Десислава Иванчева. На балотажа обаче нещата се обърнаха драстично и гласовете на Илиева бяха с 12 000 по-малко, отколкото тези за Иванчева. Прави впечатление, че резултатът на кандидатката на ГЕРБ/СДС на тези избори е по-нисък от предишния на първи тур. 

Въпреки че арх. Стефанов е издигнат като независим кандидат, той получи доверието на леви и десни партии, както и на граждански организации. До момента това са БСП, БСДП, "Екогласност", "Да спасим парк Въртопо". Подкрепата от последните вероятно е резултат от основната точка в програмата на Стефанов, а именно реализация на парк "Въртопо", който по думите му, ще бъде с мащабите на Южен парк.

Веднага след публикуването на първите резултати, доскорошният зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова написа във Фейсбук "Благодаря на всички, които ме подкрепихте! Ще продължа да работя за Младост, защото това е моят дом, който много обичам! Искам отсега да е ясно, че ще призова за антиГЕРБ вот на балотажа, независимо от това кой измежду Стефанов и Маджов ще се изправи срещу Мария Илиева. ГЕРБ не трябва да бъде допускан до управлението на района!". Публикацията бе споделена и от Десислава Иванчева.

При 97,68% обработени протоколи става ясно, че именно Стефан Стефанов ще се изправи на балотажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков