Quantcast

Ангелкова не би качила с детето си на Симеоновския лифт, бил твърде стар

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2016 в 09:38 4391 8

Ангелкова не би качила с детето си на Симеоновския лифт, бил твърде стар

Министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че като майка не би се качила с детето си на Симеоновския лифт, защото съоръжението е твърде старо.

„Независимо дали е изправен или не, не бих се качила”, категорична беше тя в предаването „Тази неделя” по bTV.

На въпрос дали ще има наказани за инцидента, при който дете падна лифта, Ангелкова коментира, че това не е в прерогативите на Министерството на туризма.

„Контролните органи, които са направили проверката, са установили, че кабинката е била изправна. Предполагам, че ще се вземат съответните мерки, така че това да не се повтаря”, изтъкна министърът.

„Съоръженията на Витоша са изключително стари. Може би това е най-младият лифт – на 32-35 години”, изтъкна тя.

„Тук е много важен въпросът искаме ли да развиваме зимен туризъм, искаме ли нашите деца и семействата ни да се разхождат безопасно в планината. Именно тук трябва да се намери балансът с всички противници на това да се сменят съоръженията”, допълни Ангелкова.

„Много е трудно в трабант да сложиш двигател на мерцедес. Няма как на едно съоръжение на 35 години да слагаш ново поколение съоръжения, без по някакъв начин техническите параметри да съвпадат, те няма как да съвпадат. От една година се опитваме да намерим баланса със зелените организации, така че при спазване на всички закони и опазване на природата да намерим този баланс и да създадем безопасни условия в планината”, отбеляза министърът.

От утре започва да работи единен телефонен номер 0700 20 991, на който всеки руски турист може да получи всякаква информация, която го интересува за престоя му в България – туристически услуги, безопасност, здравеопазване, пътна инфраструктура. От 1 до 5 февруари ще е тестовият период, съобщи още Ангелкова.

По думите й до 1 март такива номера ще има и на английски и на немски език.

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи у нас Ангелкова припомни, че сме направили безплатни визите за деца до 16 години и сме разширили диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.

Цената на визите не може да се намали едностранно от България, необходими са преговори на ниво ЕС, защото има подписан договор между Русия и ЕС, посочи тя.

Министърът съобщи още, че в идните дни ще стартира конкурсът за ново лого на България, като подчерта, че нито един лев държавни пари няма да бъдат давани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2016 в 22:12

В град Кьолн, Германия, има напълно функционален 4/местен кабинков лифт, построен през 1957 година. Същата генерация като отдавна неработещият Княжевски лифт. Никой не се страхува да се качва на него. Поддържан е много добре. http://www.koelner-seilbahn.de/german/historisch/index.html

31.01 2016 в 19:53

да беше го завела на море поне през лятото... в лозенец , разбира се.

31.01 2016 в 14:41

А по Айфеловата кула може ли с деца? Щото тя е още по-стара. А по Дунав мост?
Не е първата, де. Преди години имаше едно Ники Василев, министър на кво да е, и на всичко. За него всички самолети трябваше да са по-нови от 10 години:)
Интересно, зали е задължително да си контрасапиенс за да станеш министър, или стават всякакви?

31.01 2016 в 12:45

Не знаех, че травеститите могат да имат деца!!!

31.01 2016 в 12:00

Кьв телефон, кви 5 лева! Тая нещастница не си дава сметка какви насмешки предизвиква у руснаците, още от публичните и излагания в Москва и "прекрасният" й руски, който сигурно само тя си разбира. Затова за смесената руско българска комисия й изпратиха като страна НЕ министър, НЕ зам.министър, а направо треторазредния чиновник Сафонов, чието ведомство раздава дипляните и се грижи за квалификацията на екскурзоводите. От миналата година ние не сме даже в първите десет основни дестинации на руските туристи, благодарение "професионализма" на Ангелкова и доброто отношение към Русия от настойника й Плевналиев!

31.01 2016 в 11:51

Тая е толкова тъпа, колкото и изглежда.

31.01 2016 в 10:42

Правилно! МатриАла да оди само в Банско...

31.01 2016 в 09:50

...обаче на дъртия ми грездей би се качила.