Quantcast

Андрей Райчев: Шефът на турската партия мисли за България, ние - не

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2015 в 07:48 10045 26

Андрей Райчев: Шефът на турската партия мисли за България, ние - не

Снимка БГНЕС, архив

Шефът на турската партия мисли за България, а ние не. Това е унизително. Така социологът Андрей Рачев коментира новогодишната реч на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган пред ръководството на партията и кметове. 

Според Райчев не е сериозно един от лидерите на дясното - Радан Кънев, да определя речта като "пиянски брътвеж". Той обясни, че става въпрос за сериозно политическо изказване. 

"Аз много се зарадвах, като го прочетох, защото за първи път имахме реално политическо изказване за съдбата на България. Дали Местан ще бъде сменен, това не е важно за ДПС", обясни Райчев в интервю за Нова тв. По думите му Доган предвижда несигурност в Европейския съюз и в съдбата на турското население в България. "Това е съдбата на нас, българите", каза той и обясни, че поводът за речта на Доган е геополитически и в нея в резюме се казват три неща: Европа е в тежка криза и не просто е в тежка криза, а лидерите нямат представа как за излязат от нея. Втора точка – САЩ губят лидерството в света. Този модел е изчерпан. И трето – между Русия и Турция зрее конфликт, който е много опасен.

"Всичко това води до преосмисляне на политиките на ДПС. Доган вижда опасност как се кара колата и че турците в България може да се окажат заложник на чужди игри, както украинците станаха заложник", обясни Райчев.

Според него Доган не е отправил упрек за това, че сближаването с Турция е погрешно. В същото време обаче Ердоган е станал по-агресивен, а Турция е един от кандидатите за лидер на ислямския свят.

"Няма да продължим тази политика, защото превръщаме нашите турци в заложници. Ние сме елемент от България, казва той, а не елемент от турската политика. Ние трябва в този момент да сме елемент от България", обясни Райчев думите на Доган. 

Според него в тях не се казва, че трябва да бъде направен завой към Русия. Но има предупреждение, че ако се стигне до сериозен конфликт между Русия и Турция, ще има фатални последици. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.12 2015 в 13:42

...и понеже,няколко особено големи идиоти, воглаве с преевъзбудения Райчев,,тъпанари и откровени кретени - като дебелогъзия Каракачанов - шпионер- доносител и дежурен патриотар, онзи постоянно излъчващ режисирана екзалтация и умерена съвест - "Карбовски", онази, скромна женица и околосветска туристка, Йончева и прочее напористи маргинали се опитват хорово и многогласно да ни уверят че Доганушката е хароший парень, стожер, балансьор, калибратор и вибратор - да напомня на скудоумните - прочее и на тез с късно събудената съвест като пернишкия арлекино Слатински и другите - следните неща:
А. Доган през 1990 и ранните деветдесетте год заявява(!!): "ПЪТЯТ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРОПА МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА" (!!!) Отначало като реплика на "Път към Европа" - Движението на един друг лево- фанфаронест демагог - Петър-Емил Митев. Альоуу, Карбовския и подобни, Альоууу...

Б...На 4 февруари 1992 г. Ахмед Доган и неговият личен секретар Мехмед Тефик са на посещение в ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО. СРЕЩАТА Е ПО ИНИЦИАТИВА НА ДОГАН. По време на разговора той предава на посланика 6 документа, свързани с националната сигурност на България. Към тези документи е и пълният списък на служителите и агентите на българско разузнаване – около 1300 имена.
Алѝоуу.:)) Патриьотьетьееей... Ей ви го Патриотя!

В. Декември 2009 год.Доган нарече ЕС “християнски клуб”, ако не пусне Турция. Каква е далаверата?

Ако този плюнко Местан - не беше такова нищожество, и ако Йончева, Каракачанката, Слатински, Марулков и Цървулков и целокупната пачавренска "журналитутска гилдия" не бе гмеж от необрзовани тъпанари - вместо да сипят комплЕменти за Догановския парещ патриотизъм - щяха да припомнят тези и други тенезми на баш патриотя. Прочее, когато друг един дрът идиот, недоразумението Татарчев, се бе заканил в пристъп на театрална смелост - пред пърхащи журналитутки естествено - да арестува Доган - като се върнел от чужбина - Доганушката от аеропорта се изрепчи -"ако някой иска да посегне на националната сигурност - нека се опита да ме арестува" какво ли е е имал предвид? Слатински? А? Ко ши кайш? Йончева? Куминтарче некво??

...И пак да се върнем на хлевоустия плазмодий Местан! Плюнчо, шо ме му ги рекна тез и други на палменния патриотин с вискито бе!!

24.12 2015 в 16:32

А райчевци догановци и цялата останала рубладжийска пасмина мислят само за това как да овардят и умнаж милионите си, които откраднах от България с покровителството на Крезмъл.

23.12 2015 в 20:34

Шефът на РУСКАТА партия не мисли за България. На една от руските партии...

23.12 2015 в 16:36

Доган като Райчев мисли каквото им кажат от Кремъл да мислят :)

23.12 2015 в 13:49

Доган който наполовина е мангал мисли изключително за най-близкия си интерес. Както циганите учат мечката да "танцува" върху гореща ламарина, така явно на депесарите започва да им пари и привидно почват да се учат на политика, това е само привидно, защото нямат капацитет. Изказването му е продиктувано от страх и е предназначено да успокои евентуални антитурски и антидепесарски настроения. Това с порицаването на Местан си е цирк, защо не го направи същия ден? А като видяха на къде духа вятъра, че дори САЩ ги подкрепиха с половин уста почваха да съчиняват какво бил казал Доган преди седмица в някакъв сарай. Повече внимание заслужават думите, че ДПС не може да се създаде отново и че всеки жест може да ги вкара в ужас дори в ситуация, където животът им е заплашен. Геополитиката се променя, независимо от дипломатическия език на европейските чиновници, никой не иска турци в Европа и то не защото са черни или мазни, или уродливи, а защото са примати, изостанали с векове, които ще провалят европейският начин на живот, особен проблем е натрапвания, арогантен, ислямизъм. Кризата с "бежанците" още повече засили тези настроения, но най-голямата болка на турчолята (депесарите) е, че в САЩ също се породиха настроения. Преди можеха да разчитат на САЩ да ги подпомага във всяка една мизерия, за да ги държи на предната линия с Русия, но сега се видя че САЩ и Русия имат свои канали за диалог и политика, като Турция дори се оказва пречка с нейните неконтролируеми актове. Една ислямистка партия в такава международна среда няма бляскаво бъдеще в европейска страна, още повече, че в България като чуеш за кражба, простотия, наглост веднага се сещаш за ДПС.

23.12 2015 в 12:19

Ей, рапон комунистически, Доган мисли за Русия, не за България. Този т.нар. "социолог" е част от хибридната война на Путкин.

23.12 2015 в 12:04

Е, не сме толкоз балами, че да верваме, че за толкова години Доган и изтекли само една-две партенки, те изтичат случайно.

Това е номер, както беше номер онова с "ние раздаваме парите".

23.12 2015 в 12:02

Андрей Райчев е полезен на България толкова колкото арсеника за лечението на болния и появяването му по медиите все още е дестабилизиращо за страната.

23.12 2015 в 11:50

Ей, алоооо, става въпрос за пари! Кой го интересува политиката бре. Толкова ли сте кьорави! Ама сте едни анализатори и Вие. Който иска да отхапи баницата го отсвирват. Това не го ли проумяхте бре!