Александър Симов: Валери Жаблянов не изчезва никъде, остава депутат

БСП не е във фалит. Ще има ограничения, но не и в телевизията и в. "Дума"

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2019 в 10:42 1760 0

Александър Симов

„Валери Жаблянов не изчезва никъде, той остава народен представител. Изваждането му от ИБ на БСП не означава край на обществения му живот“.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Нинова предложи той да бъде изваден от ИБ на БСП поради няколко причини – липсата на доверие към неговата дейност, отсъствието му от заседанието на ПАСЕ, когато е имало важно гласуване. Той не беше уведомил ръководството достатъчно рано, за да бъде изпратен негов заместник. Нинова, като председател на партията, има правото да подбере екипа, с който да работи“, каза още Симов. 

Според него оттеглянето на оставката на председателя Корнелия Нинова е било правилният ход и това си е проличало на Националния съвет, тъй като гласовете на т.нар. вътрешна опозиция са паднали до десет. „Това беше едно от заседанията, в които нямаше никакво напрежение“, коментира той.

"Опровергана беше информацията, че БСП е във фалит. Има финансов отчет, който се заверява от Сметната палата и няма как да се злоупотребява с тези пари“, обясни народният представител.

Според него големият въпрос е не защо БСП няма средства да върне това, което е надвзела като субсидия, а откъде ГЕРБ имат тези пари. „БСП използва субсидията си за партийна дейност. Принудени сме да вземем мерки – централният апарат на партията ще бъде намален, ще се въведат и други ограничения. Най-малко ще бъде рязано от медиите – телевизията и в-к „Дума“. Там ще има най-малко съкращения, защото без своите медии, БСП не може да продължи да развива нормална политическа дейност“, каза още Симов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови