Ахмед Доган с медал за храброст от АЛДЕ

OFFNews 18 септември 2015 в 15:38 5146 10

Снимка БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган получи медал за храброст и принос в развитието на либерализма в България от шефа на АЛДЕ Греъм Уотсън.

Наградата бе връчена на лидера на партията Лютви Местан. Решението за ордена е било взето след опита за атентат срещу Доган през януари 2013 г., когато по време на Националната конференция партията, на която той подаде оставка от лидерския пост, Октай Енимехмедов насочи пистолет в главата му.

Гост на форума тогава бе Греъм Уотсън, който бе на първия ред в залата в НДК и нападението стана пред очите му. 

Трябва да завършим урока по мултикултурализъм, каза лидерът на ДПС Лютви Места по време на лидерската среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), домакин на която е Движението за права и свободи.

Европейските страни трябва да проявят своята солидарност и да имат общо решение за преразпределение на тежестта на бежанската криза без изключение, защото ако си представим всяка страна, затворила границите си с телени мрежи и военни части къде ще отидат тези хора. Ако примерът на Орбан бъде последван и от Хърватска, а по-късно от Сърбия и България, от Турция където има 2 млн. бежанци – какво ще стане с тези хора. Хуманистична Европа може ли да си затвори очите през тази трагедия“, попита Местан, цитиран от Фокус. 

По думите му е необходимо точно в тези тежки условия Европа да покаже своята жизненост на хуманистичен съюз. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!