АБВ-Варна застана зад Първанов

Ивайло Анев 26 февруари 2015 в 17:02 2877 2

Лидерът на АБВ Георги Първанов

Местната структура на АБВ във Варна ще инициира подписка в подкрепа на Георги Първанов, обяви областният координатор на АБВ - Варна Боян Димитров, след като председателят на движението Георги Първанов подаде оставка.

Тя беше провокирана от позицията на парламентарната група на АБВ, която вчера реши да подкрепи новия заем от близо 16 милиарда лева, въпреки че ден по-рано Първанов съобщи, че движението ще гласува „против“.

Подписката е инициирана от младежките клубове на партията в морския град. Тя ще бъде разпространена във всички клубове на територията на града, вероятно ще бъде подкрепена и от общинските организации на партията в региона.

Боян Димитров посочи, че поводът за иницииране на подписката е разминаването между политическото решение на Националния съвет на АБВ, изразено днес и от лидера на партията, и действията на парламентарната група при вчерашното гласуване на размера на дълга.

„Политическото решение на АБВ от миналата седмица беше да не се подкрепя този размер на дълга, а той да бъде съобразен с реалните стойности на плащанията в рамките на следващите три години, които са значително по-ниска сума от обявената от министъра на финансите Владимир Горанов“, заяви областният координатор.

По думите му второто основание за това политическо решение е необходимостта от ясно разчетени приоритети в използването на разликата в тази сума в следващите години.

„Нашата позиция беше ясна - тези средства, ако се стигне до тегленото на нов заем в този размер, трябва да бъдат на базата на ясно очертана програма за икономическото развитие на страната, за инвестиции и разкриване на нови работни места”, посочи Димитров.

Той определи като „сериозна политическа грешка“ подкрепата за заема от парламентарната група на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!