50 социалисти в Перник напускат БСП

OFFNews 13 февруари 2023 в 21:51 2541 1

 Стефан Кръстев

Снимка БСП - Перник

Стефан Кръстев

Над 50 активни членове на БСП в Перник са подали заявления за напускане на партията, съобщи пред БТА Стефан Кръстев - общински председател на БСП.

Сред тях са кметът на Перник Станислав Владимиров, заместниците му Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев, кметовете на квартал "Изток", на град Батановци, селата Студена, Мещица, председателят на Областния съвет на БСП, общинският лидер на Младежкото обединение в БСП, председателят на областната структура на жените социалистки.

Повод за напускане на партията е провелият се конгрес в събота, на който - по думите на Кръстев - са станали свидетели на груби машинации, батални сцени и демонстриране на нежелание да се чуе друго мнение.

Общинският лидер на БСП твърди, че решението за напускането на партията не е леко за всеки един социалист.

Причината да предприемем тези действия днес е продължаващата от години липса на какъвто и да е диалог с националното ръководство на БСП, наличие на тотална безидейност, на невиждан в новата ни история срив на партията, подчерта Кръстев.

По думите му пернишките социалисти не могат да са в едни редици с хора, демонстрирали прийоми, които дори във времената на Априлския пленум са неприемливи.

Атанас Зафиров: Напусналите БСП да напуснат и постовете си

„Клиентелизмът напуска БСП, след като не успя да изпълни поставената задача по овладяването на партията, смяната на ръководството и председателя и превръщането на БСП в една послушна и удобна партия.“ Така зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров коментира новината, че над 50 социалисти в Перник напускат партията.

„В последните години пернишката организация в крайна сметка се беше превърнала в един придатък на общинската администрация“, твърди Зафиров.

Според него този акт е начало на оздравителен процес: „Тези хора така или иначе не са част от БСП, те не работят за партията. Показват го и резултатите от последните няколко парламентарни избори, където е видно, че те работеха за други политически сили.“

Зам.-председателят на БСП призова "напусналите да се откажат и от постовете, на които са избрани, благодарение на партията".

Най-достойно е да напуснат постовете, на които са избрани, всички те, включително и Станислав Владимиров - любимият кмет на Бойко Борисов, каза още Атанас Зафиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

13.02 2023 в 22:57

"и превръщането на БСП в една послушна и удобна партия."

Тоя не знам в кой свят живеят. Ама начело с корни скоро няма да е в парламентарния :-)

Само така, саморазпад, много, много грехове имат да изкупват пред народа!