Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

4000 деца в София чакат за място в ясла

OFFNews 08 юни 2017 в 11:12 3172 3

4000 деца в София чакат място в ясла

Снимка БГНЕС, архив

4000 деца в София чакат за постъпване в детски ясли. Тази констатация е направил заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" Тодор Чобанов, става ясно от позиция на общинските съветници на БСП. 

"Общинските съветници от политическа група „БСП Лява България“ в СОС сме силно обезпокоени от хроничния проблем с липсата на места в детските ясли в София", се посочва в позицията. Според съветниците тези данни показват недостатъчните усилия на управляващите Столична община да се справят с проблема.

"Въпреки постоянните твърдения на столичния кмет и екипа й, че проблемите с липсата на места в детските градини и яслите са разрешени, сега се оказва, че нещата не стоят точно така", се посочва в позицията.

Според социалистите дълг на кмета на столицата и на нейния екип е да осигурят на младите родители всички необходими условия за нормалното отглеждане и израстване на техните деца. "Това означава да се осигурят места в яслите за всички деца. Дълг на управляващите в София е да предложат правила, които гарантират справедлив и удобен начин за записване на децата в ясли и детски градини. Дълг, който все още чака своето решение", посочват още социалистите.

"Ние, общинските съветници от „БСП Лява България“, настояваме управляващите Столична община незабавно да обявят какви конкретни мерки ще бъдат предприети, за да разрешат час по-скоро проблема с недостига на места в детските ясли.

Ние заявяваме, че ще подкрепим тези мерки, за да изпълним дълга си пред гражданите, които са ни гласували своето доверие!", се казва още в позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

3

Шопа

08.06 2017 в 13:33

Не и**** тъпи,
модерно е да се построят по 200 смотани кооперации една до друга във всеки квартал и 0000 детски градини/ясли/училища.

А при тази цифра "чакащи" цялата община трябва да си заминава за селото от което дойдоха.

42249

1

Denis Rizanov

08.06 2017 в 11:36

Вече е модерно преди поредната ин-витро манипоулация софийските семейства и пребиващите в София други семейства да минават през кварталната градина да си "запазят" място за бъдещото дете.
 
X

Да помогнем на украинските деца!