Среднощен шум тормози семейство в продължение на години в Лагера, никой не решава проблема

Рени Петрова 03 септември 2020 в 14:23 6157 0

Семейство е подложено на системен тормоз заради шум от съседи в късните часове на нощта, а проблемът се оказва нерешим с години. 

Шумът започва в началото на 2017 г., когато на втория етаж в бл. 46А в столичния квартал "Лагера" се настанява 4-членно семейство. Почти всяка нощ между 1 и 4 сутринта неясен шум, наподобяващ вибрация или стържене, който обаче се чува само от едната страна на жилището, тормози Атанаска и Йонко Белеви. 87-годишната Атанаска е с трета категория инвалидност и е трудноподвижна. Синът ѝ Йонко е охранител и се грижи за нея.

"Започнахме да подаваме сигнали още през 2017 г., 2018 г. и към Общината, и към 6-то Районно управление. Идва районният полицай и проблемът приключва за няколко месеца, но след това отново започва", казват двамата. Сигнал до МВР веднъж подали и съседите, създаващи шума, заради това, че Атанаска почукнала по тръбите на топлофикация, за да "помоли" да се спре със "стърженето". 

По думите им, когато дошли полицаите, изслушали Атанаска и отговорили, че нищо не могат да направят. 

Става ясно и че шумът причинява младеж, по думите на Белеви - около 25-годишен. Неговата майка обаче не позволява на полицаите да говорят с него. 

OFFNews се опита да се свърже и да разговаря със семейството, тормозещо своите съседи от години, но разговор ни бе отказан.  

На въпросите, зададени на 6-о РПУ за битовия проблем, дежурният служител в пресцентъра заяви, че трябва да се подаде жалба, която ще бъде проверена, но препоръча Белеви да се обърнат и към Община Красно село, тъй като жилището е общинско. 

От Общината е изпращан и служител, който е присъствал на събранията за етажната собственост. От неговите думи станало ясно, че нищо не може да се направи и че "топката е в ръцете на Йонко", защото именно той е бил домоуправител към онзи момент. "Семейството ни обижда, не искам да използвам такива думи. Тя (жената от съседния апартамент - бел. ред.) ни обвини, че искаме да я изгоним. Не искаме това, а само в късните часове на нощта да не се шуми. Нека това момче използва останалата част на деня, няма проблем, но нека не е след полунощ", добавя Йонко. 

Той вече не е домоуправител, не пуска и сигнали до общината и полицията, защото "последният път дойде друг полицай, който каза, че нищо не може да направи". 

OFFNews се свърза и с пиара на район "Красно село", който поиска от нас да дадем повече информация за ситуацията, за да може проблемът да бъде решен по-бързо. Стана ясно, че единственото общинско жилище в блока е именно на семейството, от чието жилище идва шумът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови