НАСА обяви конкурс за защитник на земята от извънземни. Предлага 187 000 долара заплата

OFFNews 03 август 2017 в 10:11 6554 3

Американската космическа агенция НАСА обяви конкурс за офицер по планетарна защита, който да брани земята от нашествие на извънземни.

Странно звучащата новина не е майтап, а съвсем сериозно предложение за работа, което освен честта на заеманата позиция носи и солидна заплата. Иде реч за годишно възнаграждение между $124 406 и $187 000.

В ангажимента обаче са включени и задължения, които са извън рамките на нашата планета. Защитникът на земята от извънземни също така ще трябва да следи за това хората, които изследват космоса да не нанасят щети на други планети, луни или каквито и да е космически обекти.

Позицията е подходяща за хора с богат инженерен опит и желание за пътуване, но не и за такива, които не могат да поемат отговорност.

Офицерите по планетарна защита всъщност не са двама. Позициите им са в съответствие с изискванията на Договора за космическото пространство от 1967 г. Вторият "Терминатор" е в Европейската космическа агенция.

Желаещите да кандидатстват за офицер по планетарна защита, могат да подадат заявленията си до 14 август 2017 г. Постът е за първоначален период от три години, но може да бъде удължен с още две.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

03.08 2017 в 10:14

Ами че то победителя е ясен - Митко Парашкевов!
 
X

Да помогнем на украинските деца!