Как да премахнем петната от работното облекло?

OFFNews 28 април 2021 в 12:21 5646 0

Всеки екип, който работи с машини, знае, че боравенето с тях означава и постоянно замърсяване на дрехите с масло или мазнини. В помощ на всички служители, изправени пред трудната задача да почистват работното си облекло сами вкъщи, в тази статия ще разгледаме полезни съвети за отстраняването на различни видове петна.

Белият оцет е винаги първата ни препоръка. Чрез него безпроблемно се премахват упорити петна (като например от кръв и трева), а когато се комбинира и с течен препарат за пране, ефективността му се увеличава многократно. За да сте сигурни обаче, че разтворът ще подейства, трябва непременно да го оставите върху замърсеното място за няколко минути преди изплакването.

Понякога нежеланите петна и миризми остават по работното облекло дори след изпирането. В такъв случай можете да прибавите едра или готварска сол към разтвора с бял оцет. Това му придава допълнителен елемент на абразия. Ако дрехите ви обаче са замърсени на много места, а не само на едно, бихме Ви посъветвали да ги накиснете за една нощ в съд, пълен със смес от сапун за пране, вода и сода (например 2 литра кока-кола).

Премахване на петна от мазнини у дома

Най-трудни за отстраняване безсъмнено са петната от мазнини. За щастие, можем да ги премахнем с лесно достъпни продукти като течния препарат за съдове.

Той съдържа съставки, които разграждат и отстраняват мазнината, когато бъдат втрити директно в замърсеното място с четка за зъби. За да има ефект от него, можете да го оставите върху дрехата за около час – така му давате достатъчно време да подейства.

Друг начин за премахване на маслени петна е чрез гъста смес от царевично нишесте. Тя се нанася върху засегнатата зона за четвърт час, след което се премахва чрез оцет и хартиена кърпа. След това, разбира се, работното облекло трябва да се изплакне и изпере.

Без значение към кой от двата метода решите да прибегнете, най-добри резултати можете да очаквате, ако накисвате петната веднага след появата им. А ако изпълните съветите стъпка по стъпка, но замърсяванията още не са изчезнали, в никакъв случай не подсушавайте облеклото в сушилня. Това само би направило петната по него трайни.

Как нашата услуга за пране може да помогне

Разбира се, служителите не разполагат със специализирано оборудване за почистване вкъщи и не могат винаги да постигнат желаните резултати. Затова и услугите на Lindström за облекло под наем са толкова практични – чрез тях всяка компания може да спести от предварителното закупуване на работни дрехи, но в същото време да бъде сигурна, че екипът ѝ винаги разполага с чисти такива.

Защо услугата ни за пране на работно облекло улеснява Вашия бизнес? Като за начало тя премахва задължението служителите сами да се грижат за чистотата на дрехите си. Това води не само до еднакви резултати от изпирането за целия персонал, но и до по-малко задължения за него извън работното място. Освен това можете спрямо заетостта на екипа си сами да определите времевите интервали, на които да ползвате професионалното ни почистване.

Освен с богат опит в отдаването на облекло под наем Lindström разполага и с най-модерното оборудване от търговски клас – чрез него можем да премахнем всякакви петна – от мазнини, бои, химически багрила и други. Нашите препарати не причиняват избледняване на цветовете на дрехите или алергии. А след преминаването си през пералните ни, текстилът е напълно почистен и готов за ползване. Услугата ни включва и доставянето му направо във Вашите работни шкафчета преди началото на новия работен ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков