175 охлюва се състезаваха кой е по-бърз на Световно първенство

ОFFNews Последна промяна на 20 юли 2015 в 15:57 3888 1

Състезаващи се охлюви.

175 охлюва се състезаваха кой е по-бърз на годишното Световно първенство по надбягване на охлюви в селцето Конъм в Източна Англия.

Тази година победителят Джордж измина разстоянието от 33 см за 2 минути и 40 секунди. Световният рекорд обаче продължава да се държи от Арчи, който през 1995 г. помита съперниците си с главозамайващите за един охлюв 2 минути и 20 секунди. 

"Той свърши брилянтна работа, нали? Храня го с домашно отгледана маруля, която явно му дава сили да бъде бърз. Смисълът е да не се отказваш, дори когато изоставаш в един момент, трябва да продължиш да се бориш и да спечелиш", казва собственикът на Джордж.

Наградата за печелившия е чаша с маруля. 

Правилата на състезанието са прости - коремоногите се поставят в средата на червен кръг върху маса, като те трябва възможно най-бързо да излязат от него.

Надпреварата е съставена от 12 кръга, проведени върху специална покривка, поливана с вода с цел осигуряване на най-добрите възможности за плавно пълзене.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.07 2015 в 17:16

На конгреса на флегматиците пропускът бил да се носят два охлюва, по един на всеки показалец.

Дошло времето, почнали да се събират флегматиците, на втората седмица вече всички там, само най-големия флегматик още го нямало.

Минали още две и по едно време вратата се отваря бавно и влиза нашия, косата му разрошена, едното коляно с коричка засъхнала кръв.

Всички се развълнували и го питат един през друг какво става.

- Оставете, - почнал нашия - точно бях стигнал до входа и аха да вляза и единият охлюв взе, че скочи от пръста.
- И?!?
- И докато се наведа да го взема, той се шмугна в храсталака.