Зоя Димитрова: Колата на Сертов е с GPS и се следи

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2014 в 09:28 4884 7

Зоя Димитрова

„Ако изчезването на Петко Сертов е инцидент, то той не е спонтанен и случаен. Ако е станал жертва на катастрофа, то досега трябваше да се появят данни. Не вярвам на този тип случайност”, каза в „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров.

Той отхвърли и версията Сертов да е сложил сам край на живота си.

„Не е типично за него да си остави телефоните и да излезе. Мисля да наблегна на друг факт. Малко се говори за колата, с която е тръгнал, а тя има GPS”, заяви от своя страна Зоя Димитрова, която е бивш говорител на ДАНС и допълни, че е сигурна, че колата му се следи. По думите й МВР отдавна знае с коя кола е напуснал дома си, къде е тя и има ли в нея следи от насилие.

Според нея той си е оставил телефона или под въздействието на натиск, или под въздействието на някаква операция, която той е трябвало да обезпечи.

На въпрос кой има интерес от изчезването на Петко Сертов Зоя Димитрова отговори, че към днешна дата никой не е имал интерес да го отвлича и убива. „Трябва да се търси връзка с настоящето”, каза тя.

По думите на Коритаров това, че Сертов се издирва от Интерпол означава, че има предположение, че може да не е в страната.

„По някои белези случая прилична на доста професионално отвличане. Но това не трябва да се казва в ефир, тъй като, без да искаме, можем да кажем нещо, което да доведе до друг тип проблеми”, каза още журналистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2014 в 16:37

Аз ли си въобразявам или на всички отговорни позиции почнаха да назначават тъпаци. Защо постоянно ни занимават с общи приказки, а просто не спрат да ни информират!?

10.12 2014 в 11:06

Както е формулирано от самата Димитрова "Колата е с GPS и се следи" не прилича много да знае повече от нас, "многознайковците", по въпроса с GPS-ите. Сигурно някой й е казал, че в колата има GPS-проследяващо устройство и тя, патката, преразказва по картинка... :) Такива са ни службите, просто - спецЕалисти - с лопата да ги ринеш, а най-много - шефовете им!

10.12 2014 в 10:25

@:), взе ми думите! "То не бива да се казва, ама аз да ви кажа..."

10.12 2014 в 10:22

"Зоя Димитрова, която е бивш говорител на ДАНС и допълни, че е сигурна, че колата му се следи"

Що ли ми се струва, че би трябвало бившия говорител на ДАНС да знае повече от многознайковците пишещи пот статии дали колата му се следи или не.

10.12 2014 в 10:12

Да бе, вярно, както и Стоян казва, какво като има GPS колата? То и моите коли имат GPS-и, ама това са радио-ПАСИВНИ устройства, които определят местоположението по сигнал, ПОЛУЧЕН от спътниците. Освен ако в колата на Сертов няма инсталирано АКТИВНО устройство за GPS локация и проследяване.

10.12 2014 в 10:03

„По някои белези случая прилична на доста професионално отвличане. Но това не трябва да се казва в ефир, тъй като, без да искаме, можем да кажем нещо, което да доведе до друг тип проблеми”, каза още журналистът...

Йей, колко професионално. Защо просто всички не си затворите устите, докато намерят човека, пък после си играйте на следователи... Аман от клюкарници и търсене на сензации. Заради някакъв тъп рейтинг е възможно да е застрашен човешки живот.

10.12 2014 в 09:57

това, че колата има GPS не означава че се следи.