Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

МВР ще оповести подробности около издирването на Петко Сертов

OFFNews 10 декември 2014 в 08:01 3298 0

Петко Сертов

Очаква се МВР да оповести подробности около издирването на бившия директор на ДАНС Петко Сертов.

Отвличане, нещастен случай, битов инцидент, самоубийство, както и напускане на семейното жилище поради лични причини са основните версии, по които работят разследващите.

Сертов е в неизвестност от петък.

Снощи той бе обявен за издирване и от Интерпол. Няма данни бившият шеф на ДАНС да се е чувствал заплашен и дори не е бил въоръжен, след напускането на поста си. През последните две години той е работил като консултант по корпоративна сигурност за различни фирми, включително и в енергийния сектор, съобщава БНТ. В петък вечерта той е излязъл сам и спокоен от дома си и е потеглил с автомобил в неизвестна посока.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков съобщи, че служителите на МВР работят интензивно по издирването на Сертов, но до момента няма никаква информация за местонахождението му. До момента също няма данни и за извършено престъпление или за оказано насилие срещу Сертов.

Вчера и Интерпол официално обяви в сайта си за издирване бившия председател на ДАНС. Снимката и данните му са качени на страницата на международната полицейска организация.

Вчера от МВР призоваха хората, които разполагат с някаква информация да съдействат на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews