Quantcast

Последни кадри с Петко Сертов преди изчезването му

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 19:06 18291 6

1/1
Петко Сертов, ограденият с червено кръгче.

Снимка bTV.

Петко Сортев, ограденият с червено кръгче.

Видеозапис показва бившия председател на ДАНС Петко Сертов минути след напускането на дома му в петък следобед. 

На кадрите, които е получила bTV, се вижда как той напуска дома си в центъра на столицата в петък в 14:55 часа.

Сертов върви пеша и носи със себе си пазарски плик, неизвестно с какво вътре.

Бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване от полицията по молба на съпругата му в събота сутринта.

Сертов оставил двата си мобилни телефона в дома си и оттогава няма връзка с него.

За последно е видян в автомобил "Фолксваген Голф".

До този момент никой не е подавал сигнал да е виждал някъде изчезналия бивш контраразузнавач. Министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират изнесените факти около случая.

Към момента информацията за това, че Сертов е изтеглил 8000 лв. от банковата си сметка преди да изчезне, както и за това, че е отседнал в хотел, не се потвърждава официално. Сертов не е имал и оръжие, което да е взел със себе си.

Две са основните версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, върху които работят разследващите, научи OFFNews.

Първата, която звучи и по-конспиративно и е по-малко вероятната, е че бившият шеф на контраразузнаването е отишъл на уговорена среща. За нея той е трябвало да остави телефоните си, за да не бъде проследен или за да не бъди прихванат разговорът с хората, с които Сертов отишъл на среща.

Това обаче е малко вероятно, тъй като Сертов не е "ценен" с информацията, която има като бивш шеф на ДАНС - тя е с давност от 2008-2009 година и едва ли би представлявала интерес за някого. След агенцията, Сертов беше назначен за зам.-директор на БОРКОР, след което е излязъл в пенсия. Работата му в центъра за борба с корупцията, за който е обществена тайна, че предимно харчи бюджетни средства без да има реален ефект в работата ѝ, не е била със сериозна тежест.

Втората версия за изчезването на Сертов, която е и по-вероятна, е че става въпрос за инцидент от личен характер. По информация на OFFNews, хора, които са се срещали с него миналата седмица, са констатирали драматична промяна в поведението и настроението му. Сертов бил в депресия, а като вероятната причина за това му състояние се посочва, че в последните години той бил в изолация.

В случая показателен е фактът за това, че Сертов е оставил и двата си телефона, което до голяма степен води към личен избор. До този момент не е потвърдена информацията и за това дали той се е качил на личния си автомобил и дали колата е била засечена от видеонаблюдението в София и на изходите на столицата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 16:22

А дали има вероятност за трети вариант - да е знаел твърде много и руснаците да са решили да играят на сигурно. Това е единственото обяснение на въпроса "Защо точно сега?" при положение, че преди броени дни се спря Южен поток. Или пък е съвпадение? Не мисля!

11.12 2014 в 13:04

Да ама не - Сертов, който бил консултант по интелектуална собственост на една енергийна фирма има много ценна информация - например какво е имало в "загубените" от Станишев папки и колко струват на държавата лекциите на Станишев в САЩ по покана на един агент на ЩАЗИ през 2008 година, годината в която се роди Bing, а Google драстично се упдейтна. По този повод е възможно депресията да му е дошла от регулярните срещи с третия секретар на американското посолство...

11.12 2014 в 12:52

Живея наблизо до мястото на снимките, много ми е интересно кой е накачил цялата сграда с висококачествени камери за запис (на ул. Бузлуджа точно срещу Фантастико). Камерата от първите снимки спокойно може да запише какво натискате, докато теглите пари на банкомата на Фантастико, което съм 100% убеден, че граничи със законността.

10.12 2014 в 02:07

"Това обаче е малко вероятно, тъй като Сертов не е "ценен" с информацията, която има като бивш шеф на ДАНС - тя е с давност от 2008-2009 година и едва ли би представлявала интерес за някого."

Пълна глупост. Същите играчи, глобални и олигархични интереси от 2009 са активни и в момента. Бил е и зам. шеф на БОРКОР, а след това се е занимавал с консултантски дейности за различни бизнеси, включително в енергетиката.
Добре информиран човек с връзки и определено влияние.
Версията, че телефоните са оставени за да не бъде проследена и подслушана срещата са най-правдоподобни. Въпросът е какво е станало на срещата и най-вече - с каква цел и ЗАЩО ТОЧНО СЕГА?!

10.12 2014 в 01:59

УБИТ Е!ЧЕТЕТЕ "АФЕРА" ГЛУПАЦИ....МУТРАТА ЧИСТИ ВЕЧЕ И ЗНАКОВИ ЛИЦА..НЕМА ТАКАВА ДРУГА ДЪРЖАВА КАТО ТАЯ ТИНЯ БГ..ТЪРПЯТ МРЪСОТИИТЕ НА ЕДИН БАНДИТ.ПРОСТО СТЕ ГАДНА,МРЪСНА ГМЕЖ,НО НЕ И ЧОВЕЦИ.

09.12 2014 в 20:17

Шпионска му работа :)
Дано се върне жив и здрав при жена си.