Златоград с 20 декара безплатен интернет

Николаос Цитиридис 20 ноември 2015 в 15:06 2852 3

Зона за свободен достъп до безжичен интернет, която обхваща около 20 декара, бе открита днес в община Златоград.

Това е първата погранична община, която е оборудвана с безплатен безжичен интернет по съвместна инициатива на Министерството на информационните технологии и Международния съюз по далекосъобщенията.

„Технологията ще позволи на 7000 жители на общината да ползват безплатен интернет за информация, услуги и общуване с близки и приятели“, каза по време на откриването зам.-министъра на информационните технологии Валери Борисов.

За проекта са отделени 15 000 швейцарски франка (около 27 000 лева) , като тази сума включва средства за поддържането и използването на инсталираното оборудване.

Днес Борисов ще връчи и дарение от 20 компютъра, принтери, скенери и мрежово оборудване на СОУ ''Св. княз Борис I" в с. Старцево, община Златоград. Техниката е осигурена от „Информационно обслужване“ АД.

„С компютрите обучението ще бъде не само по-ефективно, но и по-забавно за 140-те възпитаници на училището, които са на възраст от 7 до 18 години“, каза зам.-министърът.

Ръководството на училището има идея да обучи за работа с компютър и родителите на учениците, които нямат друга възможност за придобиване на ИТ умения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!