Здравният министър: Не можем да говорим за епидемия от ешерихия коли в Перник

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2019 в 17:46 1961 1

Снимка ГЕРБ-Перник

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е посетил настанените пациенти в инфекциозно отделение на болницата в Перник, които са приети със симптоми на заразяване с ешерихия коли, обяви пресцентърът на ГЕРБ.

"Пациентите са стабилизирани в добро общо състояние. Направени са им микробиологични изследвания, резултатите от които ще бъдат ясни след два дни. Въобще не можем да говорим за епидемия", категоричен е Ананиев.

Той е бил придружен от народния представител д-р Александър Александров, главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и директора на лечебното заведение д-р Анатолий Митов.

"Поддържаме непрекъснат контакт с д-р Митов, с доц. Кунчев, с РЗИ-Перник. Така че получаваме подробна информация за обстановката в Перник. За мен като ръководител на Министерството на здравеопазването е изключително важно в болницата да има осигурено необходимото количество вода, да изпълнява своите функции. В няколко от отделенията има вътрешни резервоари, които осигуряват потребностите на отделенията за извършване на съответните медицински дейности. Министерството на здравеопазването отпусна 27 хил. лв. за ремонт на централния резервоар. Той ще приключи до 5 дни, което означава, че болницата ще бъде осигурена при всякакви условия и екстремни ситуации с необходимото количество и качество вода", твърди министърът на здравеопазването.

Ананиев е посетил и пернишкия квартал "Проучване".

"На място в квартала се подменя водопроводната мрежа. Имам уверение от фирмата, която извършва ремонта, че до края на днешния ден ще бъде подменена инсталацията и ще бъде направена проба за качеството на водата в 4-те блока", каза министърът на здравеопазването.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

26.12 2019 в 23:10

ПРАВИЛНО!!
Ма за ква епидемия говорим, че и перничани се притесняват..
Достатъчно е редовно да си мият ръцете с вода от чешмите..
Щото в старите бидони със застоялата вода започват да щъкат чехълчета, попови лъжички и зелени еуглени.