Затварят за кратко кръстовището на Ректората в началото на август

OFFNews 31 юли 2018 в 15:38 3520 0

Цялостният ремонт на столичния бул. „Христофор Колумб“ между ул. "Неделчо Бончев“ и ул. „Продан Таракчиев“ ще завърши до средата на август. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности там.

Между 11 и 13 август, според метеорологичните условия, е планирано цялостното затваряне на движението, за да се положи последният износващ слой асфалт. Освен пътните настилки в участъка се изграждат нови тротоари и улично осветление. Веднага след това ще започне ремонтът на Източната тангента, който се очаква да завърши до 15 септември.

До края на седмицата е предвидено да завърши и ремонтът на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“. След това ще стартира преасфалтиране на участъка до паметника на Васил Левски. За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи затваряне на кръстовището на Ректората, за да се ремонтира, както миналата година беше ремонтирано кръстовището на Орлов мост. 

В момента се работи на около 30 големи обекта в София, като на някои от тях има забавяне с по няколко дни заради валежите в последните седмици. Надзорните фирми и екипите на дирекция „Транспортна инфраструктура“ следят сроковете, като на първо място е заложено качеството на извършената работа, стана ясно още от думите на Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови