Заспиване на шофьора е причина за катастрофата на ''Тракия''

OFFNews 29 май 2023 в 08:01 2067 1

Катастрофа

Снимка БНР

15 души пострадаха при катастрофата на "Тракия"

Заспиване на водача на автобуса е причината за катастрофата на автомагистрала „Тракия“ вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. Пробите за алкохол и наркотици на 45-годишния шофьор са отрицателни. 

Автотехническа експертиза ще установи с каква скорост е карал шофьорът на автобуса, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от бТВ.

Състоянието на пациентите е задоволително. Всички са в ясно съзнание, контактни и адекватни. При нас пристигнаха 14 души, от които 4 мъже и 10 жени - на възраст между 30 и 70 години. Две от жените бяха настанени в Клиниката по ортопедия и травматология. А останалите пациентите са в Отделението по неврохирургия. Двама от тях са в по-сериозно състояние – една дама е с голяма разкъсно-контузна рана на скалпа, а един от мъжете е със счупен шиен прешлен”, заяви  зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров по Нова тв. 

Собственикът на автобуса Николай Динев каза, че автобусът е купен преди месец и веднага след това е минал технически преглед. Произведен е 2011 година.

„Преди да замине за Австрия превозното средство е прегледано основно. По време на пътуването се чувахме с водачите, но не са споменавали нищо за технически проблеми”, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

1

user4eto

29.05 2023 в 11:09

Едва ли е от заспиване.
Шофьорите напоследък, пак се отпуснаха и решиха, че са рейсъри. Особено бургаските. Косата ми се изправи миналото лято докато пътувах в автобуси на БургасБус. 20-30км над ограниченията там са нормални.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика