Засилен трафик на Кулата в посока Гърция, задръстване на "Хемус" (обновена)

OFFNews 06 септември 2016 в 09:03 12316 0

Задръстване на Кулата в посока Гърция

Неочаквано, в края на поредицата от четири почивни дни, на изхода на България за Гърция се образува опашка от желаещи да излязат от страната. На влизане в страната почти няма трафик.

В същото време километрично задръстване се образува в района на 46-и километър по магистрала "Хемус" в посока към София. Движението се извършва в една лента и задръстването започва 2 километра преди тунела "Ечемишка", съобщи БНР.

Очакванията днес са за засилен трафик от Гърция към България. Заради очаквания засилен трафик по пътищата в страната е въведена временна организация на движението.

На граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" има 5-километрова колона от ТИР-ове, съобщи БНР. 

Шофьори на тежкотоварни автомобили казаха за "Хоризонт", че чакат да преминат границата повече от 20 часа. Граничният пункт "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет. Отворени са за движение 10-те платна за леки автомобили. Очаква се в късния следобед движението да се засили.

През граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и „Ивайловград“ пътуването към Гърция и към България е по-спокойно. Затова пътуващите могат да ползват алтернативни маршрути и да преминат българо-гръцката граница през тези пунктове.

По информация на Дирекция „Гранична полиция“ към момента обстановката по граничните пунктове е нормална. Засилен е потокът от автомобили за излизане от страната на „Кулата“ и „Маказа“, както и по двата моста над Дунав, но няма струпване от изчакаващи товарни автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews