Защитници на 'семейните ценности' замеряха прайда в Бургас с краставици и вода

OFFNews 15 май 2021 в 19:34 8184 1

Снимка БТА

Със сериозно полицейско присъствие, напрежение с контрадемонстранти, но без инциденти премина "Бургас прайд" - първият ЛГБТ парад в морския град.

Няколко десетки участници в прайда се събраха днес следобед на площад "Тройката". Някои от тях обявиха, че искат равни права и се обявиха срещу хомофобията, невъзможността да създават семейства, както и отношението на обществото към тях, предаде БНР.

Под фонтана се бе събрала група от ОЗБГ с плакат "Шествие в подкрепа на българското семейство". Имаше и представители на мотоклубовете, общественици, Фейсбук Групата на групите на Мартин Пенчев.

Снимка: БТА

Малко по-късно контрашествието от около над 200 души пое в посока прайда. Групата за защита на семейните ценности скандираше „Не искаме гей парада в Бургас“. От страна на групата на Бургас Прайд пък се чуваха викове „Омразата не е семейна ценност“. Стигна се и до замеряне с краставици, шишета с вода и от двете агитки, допълва националното радио. От контрапротеста полетяха и няколко димки към групата на прайда. Беше запалено и знамето, което символизира гей общността. Стена от полицаи пречи на двете агитки да стигнат до сблъсък.

Малко след 17 ч. контрадемонстрантите се оттеглиха, а час по-късно и участниците в прайда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

pv85630164

16.05 2021 в 19:49

Правата на джендърите у нас не се отличават от правата на всички останали. Невъзможостта да създават семейства е съвсем естествена- то нема как- това се учи още в училище на уроците по биология.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика