Quantcast

Започва ремонтът около НДК

OFFNews Последна промяна на 22 август 2014 в 10:47 3803 5

Започва ремонтът около Националния дворец на културата. Ремонтните дейности ще започнат с реставрация на фонтана и каскадите, съобщиха от Столична община, цитирани от bTV.

От вчера е започнало поставянето на строителна ограда на обекта.

Парковото пространство около НДК, каскадите и фонтанът са изградени в началото на 80-те години на миналия век. През годините са извършвани само частични ремонти на различни обекти.

Ремонтните дейности, които започват сега, предвиждат частично възстановяване или подмяна на настилките от гранитни плочи, подмяна на ивиците от бял врачански камък с лайсни от бял мрамор, както и възстановяване и създаване на нови участъци с настилки от червен паваж.

В ремонта е включено и пренареждане на всички настилки от червен паваж в детския сектор.

Проектът за реконструкцията на фонтана и каскадите е изготвен на базата на конструктивно обследване, като проектантите са включили и предпазни парапети за обезопасяване, каквито нямаше до момента.

Предвижда се да бъдат засадени и нови цветя, да се засадят нови дървета и да се изградят нови редици жив плет по границата на парка. Ще бъде изградена автоматизирана поливна система и ще бъде поставено ново парково осветление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2014 в 12:56

Чудесно, но след промяна на мраморите, може да помислите и за пускането на една нормална тоалетна ( вече има такава в парка - до "паметника", но състоянието е ужасно ). Срамота е в центъра на София, където е пълно с деца и граждани да няма една тоалетна, язък за мраморите и цветенцата...

22.08 2014 в 12:36

Определено това място има нужда от повече дървета. През лятото това е едно от най-горещите места в София, на паважа можеш да си изпържиш яйце.

22.08 2014 в 12:29

Насадете повече дървета!

22.08 2014 в 11:32

Започва краденето около НДК.

22.08 2014 в 11:18

Какво се случва с паметника?