Започва преместването на Софийския районен съд

OFFNews 23 февруари 2015 в 08:15 10257 2

Започва преместването на част от Софийския районен съд в една от новите му сгради - на столичния бул. "Цар Борис III".

Причината е, че сградата на Римската стена отдавна е тясна за всички състави.

От съда призовават гражданите и техните представители за разбиране при евентуално възникнали проблеми, защото става въпрос за огромна по обем дейност.

От днес гражданите и адвокатиите ще могат да търсят държавните съдебни изпълнители от Софийския районен съд и служба "Архив" в новата сграда, която на столичани е известна като бившата сграда на Строителни войски на бул."Цар Борис III" №54, съобщи БНР.

От съдебните състави първи в новата сграда ще се настанят брачните - Гражданското отделение. Затова от 12 часа на 26-ти февруари до 27-ми февруари, включително, то няма да работи. Отделението ще работи на бул. "Цар Борис III" от 4 март - първият работен ден от средващия месец. 

На 26 и 27 феврураи няма да могат да се правят справки по дела, но съдиите ще заседават, ще работи и регистратурата на ул."Съборна".

От 1 април всички състави на Софийския районен съд би трябвало да работат в новата сграда. Там ще се правят справки и ще се подават документи в регистратурите.

На първо време в новата сграда на Софийския районен съд ще се влиза от към ул."Баба Илийца" до парк "Лагера", поради продължаващите строителни работи там.

Въпросите, свързани с организацията за движението и паркирането са отговорност на Столичната община, напомнят от съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!