Кабинетът налива още 5,5 млн. лв. за Районния съд

Юлиан Христов 19 септември 2012 в 11:55 1399 0

Военното НДК. Снимка: Сергей Антонов
Военното НДК. Снимка: Сергей Антонов

5,5 млн. лева допълнително ще бъдат дадени за ремонта на военното НДК, където е предвидено да се премести част от Софийския районен съд. Това стана ясно преди началото на правителственото заседание днес.

Премиерът Борисов обясни, че със средствата концертната зала на комплекса ще бъде преградена наполовина и ще бъдат изградени 35 съдебни зали. "Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло", посочи Борисов.

С новоотпуснатите пари прогнозната стойност за пригаждането на сградата са нуждите на съда ще достигне 15 млн. лева. 
Още 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III". Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт на сградата, тъй като се налага да бъде направен ремонт на покрива, на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд. С тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд, уточни правосъдният министър Диана Ковачева. 

От днес може да се стартира процедурите по сградите, каза премиерът. „Бях обещал на прокурорите и съдиите, че ще стане максимално бързо и това е максимално бързото”, каза още Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". 

До момента правителството отдели близо 20 млн. лв. за ремонта на армейския комплекс, който се намира на старото място на Военно-историческия музей в столицата. Сграда първоначално беше дадена на Агенцията по вписванията при правосъдното ведомство, но за преустройството ѝ трябваше да се погрижи военното министерство. В началото на април стана ясно, че за препроектирането на сградата са платени близо 210 хил. лв. от общо дължимите по обявената за това обществена поръчка 349 хил. лв. Непреведени пари от страна на Министерството на финансите бяха причина да се забави процедурата за възлагане на строителство по плана за препроектиране на помещенията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови