Започна третото издание на социалната инициатива "Ти и Lidl за по-добър живот"

OFFNews 13 май 2019 в 16:29 2085 0

Започна третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива "Ти и Lidl за по-добър живот". 

Инициативата ще се проведе между 13 май и 10 юни. 

В този период Лидл България ще дарява по 3 стотинки на всеки касов бон за подкрепа на обществено значими проекти. Партньори на инициативата са Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. 

Граждански организации от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране до 30 юни в следните области: образование, околна среда, култура и историческо наследство. Максималният размер на финансирането е 10 000 лева. Пълната информация за подаване на кандидатурите можете да видите на www.lidl.bg/ti

Стартът на инициативата беше даден чрез раздаване на специален пътеводител на реализираните до момента 51 проекта. 

"Благодарение на нашите клиенти за две години доказахме колко успешна може да бъде формула "заедно правим добро - ти пазаруваш, ние даряваме по 3 стотинки". С над 390 000 лева дарен фонд до момента финансирахме 51 проекта в 27 населени места в страната. В специален пътеводител, който създадохме, обобщихме всички проекти от двете издания на инициативата, като сред тях има дигитализиране на музеи, изграждане на пространства за спорт и активен начин на живот, развиване на умения за предприемачество и комуникация, изграждане на разбиране и толерантност към уязвими групи от обществото и много друго", сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!