Започна изплащането на помощите за отопление

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2021 в 14:37 389 0

От днес започна изплащането на помощта за отопление. Месечният й размер е увеличен от 99,16 лв. на 104,71 лв. Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523,55 лева.

Плащането на цялата сума ще е еднократно, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Агенцията за социално подпомагане е наредила към банките и пощенските клонове средствата за изплащане на помощите на хората, които са одобрени през юли и август. До момента са издадени 192 878 заповеди за отпускане на помощта. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

При преценката за отпускането на помощта не се вземат предвид COVID добавките към пенсиите от 50 лева и индексацията, направена от 1 юли, за да не отпаднат от системата най-нуждаещите се възрастни.

Документи за отпускане на помощта могат да се подадат в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в ДСП или да ги изтегли от страницата на Агенцията за социално подпомагане на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови