Заловеният с Очите Бенчо Бенчев: Омерзен съм. А исках само да помогна на болен човек

OFFNews 06 август 2018 в 20:02 17042 2

Снимка Нова телевизия

Бенчо Бенчев

Бургаският общински съветник Бенчо Бенчев, задържан в Турция в събота заедно с издирвания от Интерпол Димитър Желязков-Очите, а днес - пуснат на свобода, заяви, че е омерзен и предаден от хора, на които много е помагал.

Бенчев твърди, че не е укривал Очите - помогнал му с превоз до Истанбул, където Желязков искал да се лекува.

„Всичко е една случайност! Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол. Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние такова”, каза пред bTV общинският съветник от гражданската квота на БСП.

Същевременно в интервю за БТА Бенчев заявява:

"Срещата ми Димитър Желязков в Турция бе случайна. Бях планирал пътуване до съседната страна за бизнес среща, където договарях износ на плодове."

Нямам общи интереси с Желязков, нито съм член в организирана престъпна група, казва пред БТА общинският съветник.

По повод откритото в дома му оръжие той коментира, че пушките са ловни и имат всички редовни разрешителни. Пистолетите били служебни и се водели на едноличната му фирма "Бенмар".

Няма да плача много за БСП, имам с кого да работя, явно няма да работя вече с БСП, коментира пред bTV Бенчев решението на партията да оттегли доверието си от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

07.08 2018 в 11:10

Ей ги мутрогербите ще го прилапат. Мръсните пари не притесняват никого в българската политика. Явно и в българският съд също.
 
X

Да помогнем на украинските деца!