ВУЗФ започва предварителен прием в бакалавърските и магистърските си програми

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2020 в 10:07 966 0

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) започна предварителен прием на кандидат-студенти, съобщават от университета. До края на февруари ще продължи кандидатстването за бакалавърските и магистърските програми на бизнес университета, който през 2019 г. финанси бе на 4-о място в професионално направление „Икономика“ в България. Данните от рейтинговата система на МОН показват още, че средният облагаем доход на завършилите го е 2223 лв. при 1410 лв. за страната.

Кандидат-бакалаврите имат няколко варианта за кандидатстване. Първият е онлайн тест, който включва 21 въпроса в три раздела - икономика, математика и обща култура. Въпросите са от затворен тип, а кандидатът има 90 минути, за да отговори. Вторият е конкурсно есе на избрана от кандидата тема от предварително зададени казуси, които са публикувани в електронната страница на университета. Третият е прием по документи с резултат от матура или издържан изпит от друго висше учебно заведение.

За магистърските програми се кандидатстват по документи, с успех от дипломата за завършено висше образование, който трябва да е не по-малък от „добър“. Обучението продължава между 2 и 4 семестъра в зависимост от профила на предишното образование на кандидат-магистрите.

Паралелно с целия процес по кандидатстването всеки може да се допита и до кариерните консултанти на ВУЗФ, които да го ориентират дали желаната специалност е най-правилната за него. Над 90% от студентите, завършили висшето училище, започват работа по придобитата специалност в едни от най-големите компании у нас, както и във водещи банки, застрахователни, осигурителни и търговски дружества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови