Вторият обвинен за отравянето на Скрипал е военен лекар от ГРУ

OFFNews 09 октомври 2018 в 10:34 3253 2

Вторият обвинен от Великобритания за покушението над Сергей и Юлия Скрипал всъщност се казва Александър Мишкин.

Истинското име на мъжа, представящ се за бизнесмен под името Александър Петров, в действителност е военен лекар от ГРУ - руското разузнаване.

Миналия месец бе съобщено и името на другия човек, отговорен за деянието - Анатолий Чепига. Имената бяха съобщени от разследващата група разследващата група "Белингкет" (Bellingcat). Днес се очаква тя да публикува още детайли по случая.

Групата твърди, че е идентифицирала д-р Мишкин благодарение на свидетелски показания на хора, които го познават, и че разполага с копие на паспорта му. В двата паспорта в истинското и с фалшивото му име рождените дати съвпадали.

Според "Белингкет" Александър Мишкин е вербуван от разузнаването, докато следвал медицина. Пътувал е няколко пъти до Украйна, включително в размирната 2013 година.

През септември британската прокуратура повдигнала обвинения на двама руснаци заради отравянето с нервнопаралитично вещество на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. Обвинените са Александър Петров и Руслан Боширов. Те са на по около 40 години и са пътували с руски паспорти под фалшива самоличност, заяви началникът на фалшива самоличност. Истинското му име е Анатолий Чепига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.10 2018 в 12:03

А, щом го казва групата за изписляне на фалшиви факти и кърпене с бели конци - доообре! Е сеа-сеа! Ше фърля сичко, и ше седна да им вервам! Непременно!:)))