Всички ученици отново в клас от 28 февруари

OFFNews 25 февруари 2022 в 15:15 1255 0

Снимка БТА, архив

Всички ученици в страната ще учат присъствено от понеделник, 28 февруари, съобщава Министерството на образованието.

Регионалните здравни инспекции по места отмениха ограниченията заради подобряващата се ситуация с разпространението на COVID-19.

Тази седмица на училище бяха всички ученици от I до IV клас и V-XII клас в 16 области - Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-град, София-област, Стара Загора, Разград, Хасково и Ямбол. Вчера беше прекратено онлайн обучението в Шумен, Благоевград, Кюстендил и Силистра. Днес в клас се върнаха и учениците в Търговище.

Останалите седем области – Бургас, Враца, Добрич, Кърджали, Русе, Сливен и Смолян - възстановяват присъствените занятия в понеделник. Тогава ще се проведе и еднократното изследване за COVID-19. Без тест в училище могат да влизат притежателите на „зелен сертификат“ – валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Към момента Министерството на образованието и науката разполага с достатъчно тестове за ученици. Ако преди изчерпването им седмичното изследване бъде прекратено, те ще останат в резерв за евентуални нови епидемични вълни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews