Всеки може да номинира своя герой за Годишните награди за доброволчество

OFFNews Последна промяна на 08 декември 2021 в 21:09 499 0

TimeHeroes.org, най-голямата платформа за доброволчество в България, приема номинации за своите Годишни награди "ГЕРОИТЕ".

Целта на кампанията е да бъдат изведени силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

До 15 декември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода от януари до декември 2021 г. Условията, на които те трябва да отговарят, можете да разгледате тук.

И тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

“Изминалите две години бяха време на изпитания, но и време на солидарност. Бяха време на тревога, но и време на загриженост. Показаха ни, че сме уязвими, защото сме хора, но и че сме силни, защото знаем как да подадем ръка на другия. Няма правилен начин, нито точна формула да си доброволец – някои помагат на съседите си, други готвят храна за бездомни, трети превеждат, четвърти четат на деца, които не са чували приказки. Пети спасяват животи в планината, шести са герои пред компютъра. Всеки от тях заслужава “благодаря”. Ето защо вярваме, че с твоя помощ историите на тези герои ще излязат наяве и заедно ще отдадем заслужено признание на добрите примери, които днес ни дават надежда”, казва екипът на платформата за тазгодишното издание на наградите.

В предишните четири издания бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване на темата.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 85 000 регистрирани доброволци, обединени от над 2300 инициативи на повече от 983 нестопански организации в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

"ГЕРОИТЕ 2021" се осъществяват под патронажа на Фондация "Америка за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови