Връщат на Топлофикация София 59,4 млн. лв., тя приспада на абонатите си 30,8 милиона

OFFNews 11 юни 2020 в 15:09 2454 0

Топлофикация София стартира процедурата за преизчисление на сметките на потребителите и изчисляване на сумата за възстановяване на всеки абонат, след като вчера КЕВР обяви, че намалението за столицата, в сила от 1 юли 2019 г., е 11,16 на сто. 

По договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. - 31 март 2020 г. на дружеството се възстановяват 59,4 млн. лева, съобщиха от Топлофикация София. Тази сума включва:17,2 млн. лв., които столичната Топлофикация, като производител на електрическа енергия, следва да върне във фонд „Сигурност на електроенергийната система.; 9,6 млн. лв. ДДС; 1,8 млн. лихви /платени към газовия доставчик/. 

Остават 30,8 млн. лв., които „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на клиентите си през следващите месеци. 

Във фактурите на потребителите ясно ще обозначим както съответния период, така и съответното намаление, което всеки ще получи, заявяват още от дружеството. 

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с фактурата за м. юни, която те ще получат след 15 юли. Ако сумата за възстановяване е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване. За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15 юли.

Крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е 31 август. След тази дата изравнителните сметки не могат да се преработват, напомнят от Топлофикация София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!