Военни евакуираха бебе, пациент с аневризма и заразени с COVID-19 деца

OFFNews 11 август 2021 в 10:19 2575 0

Военнослужещи от 16-а авиационна транспортна група във Враждебна ще участват в авиомедицинска евакуация. В 7.20 ч. сутринта екипаж от авиобазата със самолет „Спартан“ излетя с 3-месечно бебе на борда и медицински екип от УСБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“. Военнослужещите ще транспортират малкия пациент до Париж, Франция. Предвидено е днес самолетът да кацне обратно на летище София, съобщават от Министерството на отбраната.

Втори екипаж на "Спартан"-а ще транспортират ученици и техни преподаватели от Австрия до София.

Както Министерството на здравеопазването вече съобщи, децата са били на езиков лагер в Кнапенберг. След установяване на коронавирусна инфекция 13 ученици и техни учители са поставени под карантина.

Военнослужещите ще евакуират заразените деца и един техен преподавател. Предвижда се самолетът да излети в 17.00 ч. по маршрут София - летище Клагенфурт, Австрия, и обратно. При транспортирането на учениците ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

В първия ден от седмицата, на 9 август, военнослужещи от 16-та транспортна авиационна група със самолет „Спартан“ изпълниха друга медицинска задача - да превозят пациент с аневризма в мозъка и медицински екип. Пoлeтът бeшe пo мaршрут Coфия – Варна – Coфия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!