Включват над 70 изящни творби в търга на Арт вечерта на добродетелите на фондация 'За нашите деца'

OFFNews 25 септември 2018 в 15:14 1761 0

Снимка фондация "За нашите деца"

120 от знатните представители на културния, бизнес и дипломатическия елит на страната ще могат да се сдобият с култови произведения на изкуството, подбрани за най-голямото събитие на фондация „За нашите деца“ - Арт вечер на добродетелите, която ще се проведе на 4 октомври.

На вниманието на гостите ще бъдат предложени повече от 70 изящни творби на над 30 световноизвестни майстори на четката, съобщават организаторите.

Сред шедьоврите са „Пред манастира“, нарисуван от великия Златю Бояджиев и „Селянин от Симитли“ на големия портретист Иван Мърквичка, чието име е записано със злати букви в историята на културната ни съкровищница от XIX и XX век.

Участниците в търга ще могат да наддават и за една от най-ранните творби на българския живописец от чешки произход Ярослав Вешин „Пивница от 1884 г., отразяваща бита и душевността на селяните в тогавашната Австро-Унгарска империя, както и за картината „Рибари“ на Тихомир Коджаманов, който боготвори Дунавския бряг и живота край него.

Своя лична творба е предоставил и дипломатическият партньор на тазгодишното издание - посланичката на Република Индонезия в Република България Н.Пр. Сри Астари Расджид.

Озаглавената "Природа" картина носи дълбок емоционален заряд както за нея, така и за нас, защото тя е плод на нейното въображение, но и на това на децата, които се забавляваха по време на Азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, който се проведе през май т. г., пишат от фондацията.

"Освен с великолепни произведения на изкуството, които ще красят интериора в техния дом или офис, участниците на търга на Арт вечер на добродетелите 2018 ще си тръгнат от търга със знанието, че днес те са направили инвестиция в свободния млад човек още от неговото раждане. Сдобивайки се с неповторими творби, нашите гости ще подкрепят стотици деца и семейства да не се разделят, но и ще окрилят децата да разпознават красотата и изяществото в света още от ранна детска възраст – умения, които ще останат с тях през целия им житейски път", завършват от "За нашите деца".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови