Венелин Петков: Росен Петров ме бил предложил за свой „наследник”. Не, благодаря!

Симона Костадинова Последна промяна на 11 февруари 2014 в 15:09 4455 9

Снимка бТВ

Водещият на новините по bTV Венелин Петков коментира слуховете, че Росен Петров го е посочил за свой наследник като водещ на предаването „Нека говорят“.

Ето какво написа Петков в профила си във Фейсбук:

“Днес разбрах, че Росен Петров ме бил предложил за свой „наследник”, а също така и че съм го „мразел”. Господин Петров, имате грешка.

Първо, аз упорито вярвам, че не живеем в Северна Корея и „наследници” не се определят еднолично. Вашето мнение за това кой трябва да води опороченото от вас публицистично предаване няма абсолютно никакво значение. Предаването не е „ваше”, а моят професионален път така или иначе няма нищо общо с него.

Второ, господин Петров, аз не ви мразя, но за сметка на това упорито вярвам в понятия като професионализъм, етика и достойнство – морални категории, които вие, господин Петров, грубо погазихте в ефир. Соченето с пръст към поведението на ваши бивши колеги не променя по никакъв начин характера на постъпката ви.

Трето и последно, господин Петров, позволете ми като прост редник от резерва да ви напомня, че българските войници и офицери са влизали в бой с девиза „С нами Бог!”. Той е бил извезан на бойните знамена и гравиран на сабите на българските офицери. Не желая да бъда ваш съдник, нито да продължавам тази полемика. Затова оставям на вас и вашата съвест „като български офицер” да решите къде в постъпката ви е Бог.

За вас и всички останали, които ще прочетат това, бих искал да цитирам откъс от Светото Евангелие. И това е последното, което имам да кажа по случая.

Евангелие на Матей, Глава 7:
15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете. “

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 18:27

Blondi, Поля я няма в списъка с платените тролове, тя е безплатна... Явно е трол, който се бори да влезе в списъка. Демек, не става за нищо.

11.02 2014 в 18:18

Поля, коментирай това"

..."Как троловете на БСП заливат медиите с фалшиви коментари"...

11.02 2014 в 18:13

Поля е единствената, която пуска слухове за себе си, че е готина мацка. Знам от приятелка брюнетка, че е всъщност Поля е трансмутантен извъгабаритен травестит...

11.02 2014 в 18:11

Господин Петков,

Вашият отговор към лицето росен ме кара да вярвам, че достойните българи не са на свършване и не са изчезнали.

Възхищавам се от премереният тон, изложението по същество и доблестта, с която отговаряте.

11.02 2014 в 17:09

Господин Венелин Петков! Правите ОГРОМНА грешка наричайки един мерзавец, доносник, позор за пагона, възпитаник на шпионерско-милцунерското "Симеоново" "ОФИЦЕР"!!! Независимо, че всякакъв отпадък, измет и гмеж по болшевишко време беше военизирано, в никакъв случай милционерските "генерали" (любен Гоцев, Мирчо Спасов, Агайн и т.н.) "подполковник" Митьо гестапото, и този мерзавец за когото става въпрос и естествено, хилядите като тях, не могат да се наричат български офицери! Те са позор, позор за болшевишкия режим, девалоризирал офицерското звание, призвание и институция! Този палячо, Р. Петров, независимо от циркаджилъка с кортика, независимо дали има еполети, лампази, екселбанти, пагони, фуражка, кител и т.н. - атрибути които имат и портиерите пред хотелите - си остава точно това, един лакей, един портиер. Един слуга на болшевишките думбази! "Нека говорят"??? "Нека Кажат" колко душички е изгорил повратливото милцунерче-шпионерче! Работил около година в милицията като слухач, но за да стигне до там кой знае колко съученици или близки е "изпържил". Не са го взели да учи в "буркана със скорпионите" в Симеоново ей така! Там със зестра "взимаха" Не както в офицерските училища на Армията!

11.02 2014 в 17:02

Господин Венелин Петков! Правите ОГРОМНА грешка наричайки един мерзавец, доносник, позор за пагона, възпитаник на шпионерско-милцунерското "Симеоново" "ОФИЦЕР"!!! Независимо, че всякакъв отпадък, измет и гмеж по болшевишко време беше военизирано, в никакъв случай милционерските "генерали" (Любен Гоцев, Мирчо Спасов, Агайн и т.н.) "подполковник" Митьо Гестапото, и този мерзавец за когото става въпрос и естествено, хилядите като тях, не могат да се наричат български офицери! Те са позор, позор на болшевишкия режим, девалоризирал офицерското звание, призвание и институция! Този палячо, Р. Петров, независимо от циркаджилъка с кортик, независимо дали има еполети, лампази, екселбанти, пагони, фуражка, кител и т.н. - атрибути които имат и портиерите пред хотелите - си остава точно това, един лакей, един портиер. Един слуга на болшевишките думбази! "Нека говорят"??? "Нека Кажат" колко душички е изгорил повратливото милцунерче-шпионерче! Работил около година в милицията като слухач, но за да стигне до там кой знае колко съученици или близки е "изпържил". Не са го взели да учи в "буркана със скорпионите" в Симеоново ей така! Там със зестра "взимаха" Не както в офицерските училища на Армията!

11.02 2014 в 16:27

Хe-хеееее, а дали изобщо има такива слухове, да не питам дали изобщо Росен Петров си е правил труда да го предлага за заместник, или на Венелично му се е прииграло в големите предавания и сам си пуска слуховете?

11.02 2014 в 16:08

Подкрепям!!!

11.02 2014 в 16:07

Ми да, нормална позиция на честен човек. Без много претенции, с малко религия.
Единственото тъпо е използването на фейсбук. БТВ си има страница и мисля, че там е мястото за подобни реакции.