"Нека говорят" продължава без Росен Петров

OFFNews 11 февруари 2014 в 08:22 20307 25

Росен Петров като водещ на "Нека Говорят".

Предаването "Нека говорят" в неделя следобед по bTV ще продължи да се излъчва, но без Росен Петров, а с нов водещ.

Това съобщи пред bTV Любомир Нейков, продуцент на предаването, което е външна продукция за телевизията. Той отказа да съобщи името на новия водещ.

Нейков обяви, че е бил изненадан от развоя на интервюто на Петров с лидера на "България без цензура" Николай Бареков в неделя вечерта.

Това беше използване на ефира за лични облаги и цели, коментира продуцентът.

Нейков уточни, че Бареков е бил поканен от редакторите на предаването с цел търсене на висок рейтинг и отрече тази покана да има нещо общо с факта, че продуцентска къща Dream Team Productions прави сериал, който се излъчва по TV7.

Продуцентите и редакторите на "Нека говорят" не са говорили с Росен Петров след предаването, защото той си тръгнал без да каже довиждане.

"Аз си обяснявам действията на Росен като свръхенергия и желание да се включи в политиката, за да се опита да помогне за подобряването на живота и благостъстоянието на българските граждани. Искрено му пожелавам добър път и успех в новото му начинание, обяви още Любомир Нейков.

Той призна, че са можели да спрат интервюто на Петров с Бареков, но не са го направили, за да не се тълкува това като цензура в ефир.

"Не съм използвал ефира за лични цели. Аз съм направил политическо волеизявление, за което ми е дадено право от Конституцията на България и от свободата на словото", обяви в своя защита Росен Петров в интервю за TV7.

„Готов съм да изпълня договора си с медията. Мога да бъда обективен, както го прави Слави Трифонов и издигна Кунева за президент от неговото студио.

Това не е ли използване на ефира за лична цел? Политика или гражданска позиция е това? Защо bTV си траеше тогава", попита отново отстраненият водещ. 

Той се закани, че ако тази кампания на bTV и Dream Team Productions не спре, той ще отиде в прокуратурата и ще разкрие много неща, на които е бил свидетел като търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели и как се назначават журналисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!