Великодушен Данаил Кирилов няма да съди Тони Филипов, д-р, но чака мъдростта на Провидението

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2019 в 10:55 13041 10

Правосъдният министър Данаил Кирилов се разсърди много на сатирика Тони Филипов, д-р, но великодушно няма да го съди за обида. Това се разбра от негова публикация във фейсбук. 

"Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!", пише Кирилов по повод публикацията на д-р Филипов  "От страх човек побягва, от срам не може" в сайта "Редута".

А текстът си струва да се прочете в цялост, а не само следния подбрания от нас цитат:

"Ако глупостта беше стока, Кирилов можеше да завърти търговия на едро.

„9-ти септември“ 2009 г. завари Кирилов сред общинските съветници на БСП. Но с няколко чевръсти движения той се оказа в първата редица на ГЕРБ. Едно от големите му достойнства са очите. Има страшни очи и умее добре да си служи с тях. Никога не съм виждал човек, който така да докарва кучешкия поглед. Когато Кирилов стана министър, Борисов го поздрави и му стисна ръката. И той направи ясно изразен опит да целуне ръка на Кръсника. Пред камерите! Но, за щастие и на двамата, Кръстника издърпа ръката си."

Та, ето какво е написал правосъдният ни министър по повод сатиричния коментар:

Не знаех...пропуснал съм надменните патетични оплаквания на автор с псевдоним д-р Тони Филипов, натрапващ себе си като неоспорим анализатор от най-висш ред, единствен обективен познавач и изследовател на политическата и правната ни реалност. Признавам, не ми е бил интересен с арогантно презрителното пристрастно и деформирано крещене за възхищение, или заради усърдието да припечели нещо от омраза и празни спекулации. Не съм разбрал цели 12 дни за неговото ревностно озлобление ....

Дори, когато преди 3 дни Капитал Капитално го е цитирал, пак не съм разбрал.

Преди малко в Южния парк ме пресрещна колега и ми даде сгънат, омачкан, скъсан лист от това капитално издание и ми каза: защити се, моля те! не оставяй калтаците да пируват!

Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!

Няма да ги съдя за обезщетение, нито за обида и клевета! Няма да диря парите им или да искам да им се приложи наказание .... те искат Вашето възхищение, нека да им дадем ПРЕЗРЕНИЕ !

А съденето би било много лесно при тази безразборна маса от измислици и “грешки” , защото протоколът от цитираното заседание е публичен и всеки от Вас може да го свери: “синтактичният анализ на морфемите” е изказване на .... г-жа Марчева и не е адресирано към любимата им Дишева, а думите ми за тайминга са “да запълнят тайминга на протестите”. Друго е нали, да запълниш и да заплатиш!?

Няма да разоръжавам тяхното озлобление, нека се опиянят достатъчно и добре от него. А като им дойде махмурлукът, да не посягат към шкембе чорбата, защото ще се окажат с измамни очаквания и желания за черпака и за карантията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16696

10

Новак

02.12 2019 в 20:30

То да беше само този малоумник, с мед да го намажеш. А то простотията е превзела всички нива на управлението. Затова ще има режим на водата, ще умират хора по лошо ремонтирани пътища, затворници ще бягат от затворите, а престъпници с барбекюта ще бъдат дипломати в чужбина.
Барни Ръбъл е на този пост защото когато трябваше да се гласува много хора отидоха на гъби. Е, затова сега ще трябва да търпим тъпотията и да се молим Бог да ни спасява от тях.

5014

9

Диди

02.12 2019 в 20:00

Вероятно не е само глупав. Трябва да е и още нещо. Не знам как се определят личности на висок пост, които се надяват на провидението. Аз бих ги определила, като "вятър ги вее"

1943

8

OtSofia

02.12 2019 в 19:34

...или че Филипов е просто Стойко, който ми гони децата, уж че той - тотално чуждия, им дава добри съвети!? Никакъв Дани-кой-да-е няма значение. Запишете си го някъде и от време навреме си го препрочитайте, да да си припомните, че ви е къса паметта, че никой няма право да гони децата ни.

2103

7

Дедовия

02.12 2019 в 18:44

Боже, прости им, ако и да са от София!Дани Алкатраса явно си има и фенове! Баси!

16696

6

Новак

02.12 2019 в 18:28

Или както се казва - по-добре да мълчиш и хората да си мислят, че си глупав, отколкото да говориш(пишеш) и всичко да се убедят в това .

1943

5

OtSofia

02.12 2019 в 15:18

Този д-р ли, Тони ли, Филипов ли или просто некой Стойко, си позволи да ни призовава да си гоним синовете и дъщерите в чужбина - от къщи, от семейство, от приятели, от колеги, кой от каквото, няма значение. Призовава моите синове и дъщери да бягат?! Я къш, Стойко!

8130

4

ds

02.12 2019 в 15:13

снимката говори достатъчно кой крив, кой прав.

13409

3

мнение от IP

02.12 2019 в 15:10

Вижте клипа с посещението на г-н министъра Кирилов във ВКС и не ви трябва друго...Лошото е, че не е просто г-н Кирилов, а е министър. Иначе, ако наистина има добри познати, ще му направят услуга, ако го посъветват да мълчи предимно и никога да не пише.

8162

2

sawall

02.12 2019 в 12:47

"Няма да се защитвам", "калтаци", "нямат достойство и чест", "алчни мутри"... XD

А пич, точно вие от комплекса ГЕРБ/ДСП/БСП/Патриоти недейте да наричате други мутри, всички знаем кои са мутрите в тази държава и какво работят.

Но големият проблем е фактът, че властта в България не само вече не търпи критика, ами и има наглостта да очаква специално и уважително отношение, ей така, по подразбиране. Министърът е специален, другите са под нивото му. Какви са тези журналисти, че да си позволяват да го критикуват. Така умира демокрацията, и без това в България недорасла и недоразвита.

7699

1

Комита

02.12 2019 в 12:10

Точно тоя палячо ли ще говори за „достойнство и чест“!?! Не е дорасъл (буквално и преносно) да говори за журналисти от ранга на Стойко Тонев, още повече да ги нарича „противни и алчни мутри“. Нагъл гербаджийски боклук!