Вадим 56 млн. лева за хуманно отношение към свинете и птиците

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2016 в 11:15 3566 3

На заседание на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" бе решено бюджетът по Държавната помощ за хуманно отношение към свинете и птиците да бъде общо 56 млн. лева.

По отделно хуманното отношение към свинете и птиците ще струва по 28 млн. лева.

Изплащането на средствата по схемата ще се извършва годишно еднократно или на траншове, в зависимост от категорията животни.

През 2016 г. ще бъде осигурено плащане за свине-майки, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Заявления за кандидатстване за подпомагане ще се приемат еднократно през годината – в периода от 14 до 31 март 2016 г.

Държавната помощ се предоставя на земеделски стопани – птицевъди, които доброволно поемат прилагането на ангажиментите за хуманно отношение към птиците. Мерките изискват контрол върху фуражите, оптимално хранене на птиците чрез заместване на животински протеини от бозайници и рибно брашно с растителни протеинови заместители и незаменими аминокиселини, използването на вода с качества като питейната и др.

За бройлери и патици средства ще се предоставят само за един оборот годишно. През 2016 г. е предвидено плащане за кокошки-носачки, родители, бройлери, гъски, пуйки и патици, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2016 в 13:06

И тъй като свинете нямат джобове, парите ни ще потънат в джобовете на мръсниците от министерства и приятелски кръгове. Но грешката е наша, защото продължаваме да не се съпротивляваме докато ни вземат парите.

26.02 2016 в 11:59

Ако отиваха за каквото ги давахме, бих ги дал с удоволствие, лошото е, че в нашата държава с тях ще се угояват прасета като Лилето, Рапона, Цецка и Мамин Прасчо.

26.02 2016 в 11:25

Т'ва като едно 22млн за хуманно отношение към крадците? :))