Уволниха шофьора от СРП, прегазил велосипедисти

Ивайло Анев Последна промяна на 15 април 2015 в 15:45 13076 23

Представилият се за прокурор мъж, който опита да мине с колата си през група колоездачи, вече не работи в Софийската районна прокуратура, съобщи сайтът "Правен свят".

Със заповед на районния прокурор на столицата Петър Белчев от днес е прекратено трудовото правоотношение на Валентин Гюров. По неофициална информация той е бил шофьор именно на Белчев.

През почивните дни беше разпространено видео, на което се вижда как група велосипедисти се карат с мъжа. След разпрата, той се качва на автомобила си и не се поколебава да избута тези, които опитват да запречат пътя му. В разговора се чува и думата "прокурор", закани за "майките" и че "не Бойко го е направил прокурор", а сам се направил със знанията си.

Видеото беше публикувано от потребителя Атанас Петков, който написа още, че скандалът започнал, след като шофьорът е бутнал момиче от групата велосипедисти.

В прокуратурата вече образуваха досъдебно производство за хулиганство, но срещу неизвестен извършител. Същевременно започна и дисциплинарно производство срещу шофьора Гюров, но с днешното му освобождаване то вероятно ще бъде прекратено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2015 в 08:36

спорът кой е "виновен" е нелеп.

първо, в медиите присъства само едната страна, никой не е чул "прокурора", без което не знам как си образУвате мнение.

второ, почти сигурно е, че и двете страни са направили нарушение, голяма част от велосипедистите в бг са точно толкова прости, нагли и неприятни, колкото и когато се качат в кола и станат шофьори.

трето, сигурна съм, че повече от 3/4 от списуващите тука поне веднъж миналата година сте дали подкуп на катаджии, за да се отървете от акт, отнели сте предимство поне на 10-тина човека и сте паркирали неправилно поне 1/3 от времето, когато сте си оставяли возилото някъде.

в общи линии, "прокурорът" ще го отнесе по пиар причини, а не понеже е доказано, че е крив. правова държава, та дрънка.

ако у нас имаше правозащитници, а не пиар клубчета като БКХ и компания, тоя вече щеше да има адвокат и да съди за неправомерно уволнение :)

19.04 2015 в 10:40

И как точно разбрахте,че е блъснал колоездач?При ПТП се вика полиция.В репортажа пише""Щеше да блъсне".Прочетете ЗДвП и вижте как трябва да се придвижват колона или група от колоездачи.Ей,големи разбирачи се извъдихте всички.

18.04 2015 в 22:15

Това в някой от по цивилиОваните държави човека ще си влезе директно в панделата или ще плаща яко. Живея в германия и съм карал по 2 километра зад колоездач , само за да не го стресна нещо да падне

17.04 2015 в 10:45

Често пътувам по маршрута за Елин Пелин и тези групички велосипедисти са ми познати.Истината че не се движат в колона по един ,застават по двама и дори трима успоредно ,без осигуряващ ги автомобил и са реална заплаха за безопасността на движението.Когато си агресивен участник в движението е нормално да се сблъскаш с агресия...

16.04 2015 в 16:16

Имали са късмет велосипедистите, че наистина не е бил прокурор.
С тях се плашим вече. Едно време с мутри, сега с по-големи страшилки.

16.04 2015 в 07:43

Няма проблеми , прокурора ще го уреди на друга службичка .

16.04 2015 в 05:05

Еее , ама разбира се , че ще е срещу неизвестен извършител. Само половин България го знае кой е , тези в прокуратурата не знаят. И сега ще намерят разни вратички, за да онеправдаят „нашия човек”. И после защо получаваме критики за „кривосъдната” система. Ама на разни прокурори и съдии не им пука за критиките, защото повечето са деца и внуци на тъпи комунисти и разни „борци”. Боклуци с боклуци.

15.04 2015 в 21:54

Изобщо не го оправдавам този, но все пак закона е за всички.
И в тази линия ми е интересно - дали прокуратурата ще повдигне обвинение и на колоездачиете които са наручили поне 2, даже 3 члена от ЗДвП:
http://velobg.org/bike-library/laws/закон-за-движението-по-пътищата

15.04 2015 в 21:46

Понякога е по добре да си траеш,селянино ;)

15.04 2015 в 21:40

Сиромах, много си прост, качвал ли си се някога на колело? Знаеш ли как всеки шофьор те мисли за муха, която му пречи да си кара по пътя дето баща му е строил? Колко уязвим си като си на колело и когато си в 1 тон желязна кутия? При положение че е блъснал велосипедист, представя се за прокурор, след което бяга от местопроизшествието е достатъчно човек да си направи извод, че е тъп като дъвка.