Уволниха подкупния служител на ДАИ

Отстранени са временно всички служители в областния отдел на агенцията в Хасково

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2015 в 14:10 3141 8

Уволниха подкупния служител на ДАИ

Шефът на Автомобилна администрация е освободи от длъжност инспектора, който събирал рушвети от шофьори. 

Както OFFNews писа, служител на агенцията беше заснет от камера в кабината на турски товарен камион. От записа става ясно, че мъжът сам намеква за подкуп. След като обменя с шофьора няколко думи на турски, мъжът казва: "Какво искаш, контрол ли да ти правя, а?"

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ съобщиха, че директорът Цветелин Цветанов е освободил подкупния служител днес, след като бил уличен да извършва нерегламентирани действия при пътен контрол на магистрала „Марица“.

Сигналът е постъпил още в понеделник. При последвалата проверка е установено, че служителят е нарушил и вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се извършват в обхвата на камерите за видеонаблюдение, монтирана в служебните автомобили на агенцията, съобщават от пресцентъра на Транспортното министерство.

Назначена е и проверка в областния отдел „Автомобилна администрация“ в Хасково, като всички служители, отговарящи за пътния контрол са временно отстранени от тази дейност до приключването на проверката, като на тяхно място са осигурени други екипи.

От близо месец в ИА „Автомобилна администрация“ се разработва план за превенция срещу корупцията. След този случай министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е разпоредил работата по плана да се ускори и да му бъде предоставен до края на другата седмица.

От ръководството на агенцията съобщават, че разчитат на сигнали за нередности, които могат да бъдат отправени на телефони 0700 19 990 и 02/ 940 94 00, както и чрез електронна поща: avto_a@rta.government.bg.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2015 в 20:35

№05 "НАП и прокуратура" също спадат към "агенция или контролен орган". Та като си плащаш няма как да те хванат.....

04.06 2015 в 19:57

Уволнението е ясно. Въпросът е кога и къде ще го назначат.

04.06 2015 в 18:14

Tezi sa umni prosyazi , ziganite sa glupavi , viste nesmo zigani prosyat .

04.06 2015 в 18:03

Ами събират хората, че то и там се иска такса всеки месец, че си на тази длъжност. В БГ няма агенция или контролен орган без такса "Спокойствие". Само като видиш някои служители на държавна работа и прочие инспектори как живеят, къде почиват, какви часовници носят, какви коли карат и т.н. и ти става ясно. Само на НАП и прокуратура не им е ясно, освен ако не го напишат поне 2 сайта и да го излъчат поне 2 телевизии.

04.06 2015 в 15:38

уволнен???????
а къде е прокуратурата? този е за съд!

04.06 2015 в 15:15

Нагъл простак,освен това мястото и начина на спиране за проверка са напълно непозволени и са предпоставка за тежки катастрофи.Но простака за няколко евро е готов да изложи ноа опасности другите.Докато не обесят един такъв дерибей,няма да има края на корупцията.

04.06 2015 в 14:53

Навремето пред 30 г в Италия имаше голяма
държавна корупция и никой не можеше да се справи.Появи се една лява терористична организация и ги почна-караш държавна служебна кола в извън работно време-бомба,корумпиран Даиджия-бомба,корумпиран минтичар-бомба и т.н.Държавните служители до там стигнаха,че не смееха да пръднат без да се огледат.

04.06 2015 в 14:36

А защо им е тази агенция? Колко (човеко)подобни са на заплата в ДАИ? Технически контрол се извършва навсякъде от технически служители на пътна полиция.