Уволниха подкупния служител на ДАИ

Отстранени са временно всички служители в областния отдел на агенцията в Хасково

OFFNews 04 юни 2015 в 14:10 3817 8

Уволниха подкупния служител на ДАИ

Шефът на Автомобилна администрация е освободи от длъжност инспектора, който събирал рушвети от шофьори. 

Както OFFNews писа, служител на агенцията беше заснет от камера в кабината на турски товарен камион. От записа става ясно, че мъжът сам намеква за подкуп. След като обменя с шофьора няколко думи на турски, мъжът казва: "Какво искаш, контрол ли да ти правя, а?"

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ съобщиха, че директорът Цветелин Цветанов е освободил подкупния служител днес, след като бил уличен да извършва нерегламентирани действия при пътен контрол на магистрала „Марица“.

Сигналът е постъпил още в понеделник. При последвалата проверка е установено, че служителят е нарушил и вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се извършват в обхвата на камерите за видеонаблюдение, монтирана в служебните автомобили на агенцията, съобщават от пресцентъра на Транспортното министерство.

Назначена е и проверка в областния отдел „Автомобилна администрация“ в Хасково, като всички служители, отговарящи за пътния контрол са временно отстранени от тази дейност до приключването на проверката, като на тяхно място са осигурени други екипи.

От близо месец в ИА „Автомобилна администрация“ се разработва план за превенция срещу корупцията. След този случай министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е разпоредил работата по плана да се ускори и да му бъде предоставен до края на другата седмица.

От ръководството на агенцията съобщават, че разчитат на сигнали за нередности, които могат да бъдат отправени на телефони 0700 19 990 и 02/ 940 94 00, както и чрез електронна поща: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!