Ултраси на „Цървена звезда” пребиха полицаи и туристи в Слънчев бряг

OFFNews 26 юли 2016 в 15:48 18745 6

Снимка OFFNews - архив

Слънчев бряг

Ултраси на „Цървена звезда” вилняха рано тази сутрин в Слънчев бряг и пребиха полицаи, туристи и персонал. Потрошено е и такси, а шофьорът - пребит.

В 05:07 ч. в РУП Несебър е получен сигнал за сбиване между чужди граждани до бар „Валхала” в Слънчев бряг, като на място са били изпратени вело патрули, съобщават от прокуратурата.

Около 05:15 ч. е получено ново обаждане за сбиване и нанасяне на побой над полицейски служители. Към мястото на боя са пренасочени всички налични полицейски наряди и служители.

На двама служители от МВР Бургас са нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см. в теменната област, която е получена след удар с палка.

В помощ на полицейските служители се включили и служители в търговски обекти, като трима от тях са пострадали - единият от тях е с фрактура на ръката, фрактура на крака и повърхностни рани, поради което пострадалият незабавно е настанен в болница.

Независимо от произведените от полицай във въздуха 4 изстрела със стоп патрони със служебното си оръжие „Макаров”, лицата, участващи в сбиването, не са спрели своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и граждани.

При пристигането на останалите полицейски наряди сбиването е било преустановено, а агресорите побегнали.

Днес сутринта са задържани 9 сръбски граждани - футболни фенове на „Цървена звезда”.

За започналите две досъдебни производства е уведомен дежурният прокурор при РП – Несебър.

До настоящия момент, по указание на наблюдаващия прокурор, в качеството на очевидци са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършват се разпознаване на лица, разпити на свидетели.

Иззети са видеокамери от района на инцидента. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед, а двама са задържани в РУП Бургас за 24 ч.

Днес около 07:00 ч. е получен и сигнал от тел. 112 за счупено стъкло на лек таксиметров автомобил пред хотел „Роуз Гардън”, управляван от български гражданин.

На място са били изпратени служители на РУП – Несебър. Установено е, че сръбски граждани – отново футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”, са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила.

Пострадали са и двама български граждани, оказали съдействие на шофьора. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление.

По двете образувани дела до настоящия момент са задържани от ОД МВР Бургас 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда”, от които 16 с установена самоличност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

6

Стринка Минка

27.07 2016 в 00:35

Тоя симпатяга на първа линия с екип на флинтстоун просто кефи.

13277

4

66

26.07 2016 в 20:13

" порезна рана около 10 см. в теменната област, която е получена след удар с палка "

заклали са го с палка излиза

29585

3

Izalina

26.07 2016 в 16:01

Теа тъпунгери никога не ги разбрах.
Бил толкова път за да приключи в районното.
Ни ваканцията ти ваканция, ни мача - мач.

А, дано за Разград да са останали само по-кротките, че само вносни лумпени-биткаджии ни липсваха в БГ-новините.

15256

1

mendi

26.07 2016 в 15:57

Е то и от "Партизан" да беха все тая.
 
X

Подкастът на OFFNews