Улица в нов квартал на Варна пропадна след авария

Нели Александрова 19 април 2023 в 08:29 3401 3

Авария във Варна

Снимка Авторът

Авария във Варна

Улица в презастроения варненски район на Паметника на българо-съветската дружба (т.нар. „Жеравен връх“), пропадна след авария на магистралния водопровод към курортите късно снощи. Близкият булевард „Васил Левски“ се превърна в река, а автоподлезът, по който се разклонява движението към бул. „Княз Борис I” (пътя за Златни пясъци) беше затлачен.

Кратерът, който се е образувал по ул. „Петър Скорчев“, е дълбок около 2 метра и приблизително толкова в диаметър. Разкъсването на водопровода и избиването на водата са довели до откъсване на големи парчета асфалт и свличане на пръст и чакъл. 

Разчистването, въпреки дъжда в града, продължи през цялата нощ. Ограничение за колите и автобусите на градския транспорт няма. В сряда сутринта затворен остава само подлезът до близкото Спортно училище. Там почистването от натрупаните наноси ще бъде през деня.

Скъсаната тръба осигурява питейна вода на няколко района – кварталите „Бриз“ и местностите около и след района, познат като сп. „Почивка“ – „Траката“, „Манастирски рид“ и „Евксиноград“. Там в последните 15-20 години се появиха стотици нови кооперации и хотели, превръщайки някогашните вилни зони и местности в нови квартали с проблеми в ширината на улиците, огромно презастрояване и дефицит на инфраструктура.

Заради аварията, водоподаването е пренасочено по стария водопровод, съобщават от ВиК Варна. От вторник вечерта във Варна заседава и извънреден щаб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

19.04 2023 в 10:43

Ob1, забравяш най-важния: варненския екскремент, които някои наричат копейкин. Вовочка, защо пак те натириха?

-1650

3

ob1

19.04 2023 в 10:31

Гарантирано от ГРОБ и ТИМ. Жителите на Варненск пак да гласуват за тях.

-240

2

редовно четящ

19.04 2023 в 10:16

Много пари за изпиране има във Варна, да не забравяме, че пристанищата са вход за разни работи. Застрояването е хаотично и системата ВиК не може да поеме новите кютюци. Не само пиейна вода избива в новите квартали, които нямат дори тротоари.

 
X

Да помогнем на украинските деца!