Трима зрелостници с анулирани матури

OFFNews Последна промяна на 21 май 2021 в 12:54 1947 0

Към момента е анулирана само една изпитна работа – в Крумовград по география и икономика. Причината е използване на мобилен телефон, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието. 

По-късно от МОН съобщиха, че още двама зрелостници са отстранени от изпита. Те са от Етрополе. Използвали са телефон и смарт часовник. Матурите, на които са се явили, са по биология и здравно образование и география и икономика.

Междувременно осем ученици под карантина също имаха възможност да проверят знанията си. От тях на изпит се явиха само трима.

Традиционно най-много бяха желаещите за матура по английски език, по биология и здравно образование и по предметите от философски цикъл. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по желание.

Общо 33 966 зрелостници са се явили на втория държавен зрелостен изпит днес. 36 048 ученици бяха подали заявление за участие.

Рано тази сутрин в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците избираха между 13 предмета.

Резултатите от двете матури ще бъдат обявени до 7 юни т.г.

На 4 юни т.г. ще се проведат държавните изпити по теория за придобиване степен на професионална квалификация, избрани вместо втора задължителна матура. Тези резултати ще са ясни на 11 юни т.г. Практическите изпити по професии се организират по училища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !