Трябва да има българска църква в Дубай, зове владиката Антоний

OFFNews 11 октомври 2022 в 14:21 1680 4

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний нс посланика на Обединените арабски емирства в България Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми

Снимка Фейсбук

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний нс посланика на Обединените арабски емирства в България Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми

Днес Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний се срещна с посланика на Обединените арабски емирства в България Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми с призив в Дубай да се построи български православен храм, съобщи владиката на страницата си във Фейсбук.

По този начин ще се откликне на дългогодишните молби на нашите сънародници, работещи и живеещи ОАЕ, пише митрополит Антоний. Той посочва, че през последните години в ОАЕ се е обособила най-голямата българска общност в Арабския свят, която изпитва духовна потребност да има собствена църква.

Идеята е българската църква по възможност да бъде построена в района Джебел Али на емирство Дубай, където живеят най-много българи. В момента, за да отидат на църква, българите в ОАЕ са принудени да пътуват най-често до емирство Шарджа, където се намира руската православна църква.

Н. Пр. посланик Алнуайми пое ангажимент пред Негово Високопреосвещенство да придвижи въпроса с издаването на разрешение за строеж на православния храм до властите в ОАЕ и изрази надежда за неговото бързо и успешно развитие.

На срещата в посолството на ОАЕ в София присъства и Главният секретар на Светия Синод Негово преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

4

поп Дръвчо

11.10 2022 в 16:33

Я! БПЦ се е захванала с нещо различно от доене на туристи, плюене по джендърите и далавери с реституирани имоти?

То е ясно че пак някаква ченгесарщина ще излезе накрая - ама е прогрес.

-1650

3

ob1

11.10 2022 в 16:13

Тя майката на свинята не му била майка всъщност... нали така излезе като ги намагнитиха :)

10298

2

AntiZ

11.10 2022 в 16:07

За да ходи на черква майката на пеевски ли? А, може и черепа да иска..?

-1650

1

ob1

11.10 2022 в 14:25

Интересно, аз мислех, че там са предимно разни безбожници...

 
X

Да помогнем на украинските деца!